Marinoidut lohikuutiot kirjolohenmätikastikkeen kera

Jos ostat lohen pyrstöpään, saat sen usein hyvään hintaan. Kuutioi lohi niin saat kauniisti tarjoiltavan ruokalajin.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä
  • 4 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 100 g vihreitä papuja (haricot verts)
  • 1 salottisipuli
  • voita paistamiseen

Kirjolohenmätikastike

  • 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl kirjolohenmätiä
  • 1 maustemitta jauhettua cayennepippuria
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kirjolohenmätikastike: Sekoita ranskankerma, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Laita kylmään tekeytymään tarjoiluun asti, sekoita joukkoon mäti vasta juuri ennen tarjoilua.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita sitruunamehu ja öljy, mausta mustapippurilla ja suolalla. Kuutioi lohi ja marinoi paloja sitruunaöljyssä n. 30 minuuttia. Lohko sipuli ja paista voissa. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika, lisää pannuun. Keitä vihreät pavut ja paista myös ne. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

3. Laita lohikuutiot voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla. Paista uunissa n. 8 minuuttia. Tarjoile heti vihannesten, kastikkeen sekä keitettyjen perunoiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!