Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoidut lohikuutiot kirjolohenmätikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos ostat lohen pyrstöpään, saat sen usein hyvään hintaan. Kuutioi lohi niin saat kauniisti tarjoiltavan ruokalajin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 600 g lohifileetä
  • 4 rkl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl neutraalia öljyä
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 100 g vihreitä papuja (haricot verts)
  • 1 salottisipuli
  • voita paistamiseen

Kirjolohenmätikastike

  • 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 rkl kirjolohenmätiä
  • 1 maustemitta jauhettua cayennepippuria
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kirjolohenmätikastike: Sekoita ranskankerma, kermaviili ja sitruunamehu. Mausta suolalla, pippurilla ja cayennepippurilla. Laita kylmään tekeytymään tarjoiluun asti, sekoita joukkoon mäti vasta juuri ennen tarjoilua.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita sitruunamehu ja öljy, mausta mustapippurilla ja suolalla. Kuutioi lohi ja marinoi paloja sitruunaöljyssä n. 30 minuuttia. Lohko sipuli ja paista voissa. Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika, lisää pannuun. Keitä vihreät pavut ja paista myös ne. Pidä lämpimänä tarjoiluun asti.

3. Laita lohikuutiot voideltuun, uuninkestävään vuokaan ja mausta suolalla. Paista uunissa n. 8 minuuttia. Tarjoile heti vihannesten, kastikkeen sekä keitettyjen perunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Suikaloitu, marinoitu kalkkuna pitaleivälläTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosLohta rucolapeston keraMakrillia ja lohkoperunoitaLohivartaat couscousvehnän keraGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen kera
UunilohiKastikkeet ja dipitKananmunatonGluteenitonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunilohi
  • 06.04.202009:08
    Lohifilee

    Helppo uunilohi – rapea kuorrutus, jossa maistuu sitruuna ja tilli

  • 13.10.201713:21
    Lohifilee

    Hunajainen Sriracha-uunilohi ja perunamurskaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohta tillipedillä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Voitaikinaan leivottua graavilohta ruohosipulikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytettyä kirjolohta foliossa