Mantelipuikot ja hillopikkuleivät

Tässä kaksi ihanaa pikkuleipää kahvin kera tarjoiltavaksi. Voit vaihdella täytettä hillopikkuleivissä sen mukaan, mitä hilloa kotoasi löytyy. Säilytä tiiviissä purkeissa. Pikkuleivät voi myös pakastaa.

50 kpl

  • 200 g voita
  • ½ dl kidesokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g manteleita
  • 1 valkuainen penslaukseen
  • Mantelipuikot
  • 2 rkl rouhittua mantelia
  • 2 rkl raesokeria

Hillopikkuleivät

  • 2 rkl rouhittua mantelia
  • 2 rkl raesokeria
  • 1 dl punaviinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset ja työstä mukaan voi. Laita taikina kylmään tunniksi. Kalttaa ja rouhi mantelit. Jaa taikina kahteen osaan. Pyöritä toisesta ohuita pitkoja, jotka leikkaat 5 cm pituisiksi paloiksi. Laita ne leivinpaperille pellille, penslaa munalla ja ripottele päälle mantelia. Paista uunin keskitasolla 5-7 minuuttia.

2. Jaa toinen taikinanosa kahtia. Kaulitse toinen puolikas taikinaa niin ohueksi kuin mahdollista. Ota siitä pyöreitä paloja muotilla, laita ne leivinpaperille pellille ja painele reunoja kevyesti haarukalla. Paista n. 5 minuuttia ja anna jäähtyä.

3. Kaulitse toinen osa taikinasta ja ota yhtä monta ympyrää kuin ensimmäisestä. Tee ympyröiden keskelle reiät. Penslaa ne munanvalkuaisella, kääntele raesokerissa ja mantelissa ja paista kuten ensimmäiset ympyrät. Levitä alaosille hieman hyytelöä ja paina yläosat kiinni.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.