Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suloiset reikäkakut

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä ovat kauniita ja maukkaita tarjoiltavia kutsuille. Pähkinälevitetteen määrän voi päättää itse. Voit myös laittaa reikiin pieniä nokareita mantelimassaa.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

2 reikäkakkuun

  • 100 g voita
  • 3 dl maitoa
  • 40 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua kardemummaa
  • 11-12 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • pähkinälevitettä purkista
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • mantelilastuja
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Sulata voi ja sekoita maidon kanssa. Kuumenna 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen, lisää muut ainekset, viimeiseksi jauhot, ja työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa, peitä liinalla ja anna kohota n. 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat vielä kolmeen osaan. Kieritä kaksi osaa n. 50 cm pitkiksi. Kääri ne toistensa ympärille ja laita leivinpaperille pellille. Kaulitse viimeinen osa pyöreäksi osaksi, joka sopii kieritettyjen osien keskelle. Kohota 30 minuuttia liinan alla.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Penslaa vatkatulla munalla. Tee sormella muutama reikä kakkujen keskelle, täytä pähkinälevitteellä. Ripottele päälle mantelia ja raesokeria, paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Lisää aiheesta:

HunajabutterkakkuButterkakku kardemummallaMantelipalmikkoKardemummajoulukakkuKahden sortin kanelipullatKanelipullat
KakkuKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Kakku
  • 13.6.13:47
    Juhannus

    Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"

  • 19.12.202309:16
    Huomenta Suomi

    Jouluhalko puolukoilla ja kinuskilla

  • 28.04.202313:19
    Kääretorttu

    Cha Cha Charlotte – helppo Käärijä-kakku kaupan valmiista kääretortusta

  • 09.03.202315:07
    Pääsiäinen

    Marskin mämmikakku

  • 18.06.202007:56
    Raparperi

    Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua?