Suloiset reikäkakut

Nämä ovat kauniita ja maukkaita tarjoiltavia kutsuille. Pähkinälevitetteen määrän voi päättää itse. Voit myös laittaa reikiin pieniä nokareita mantelimassaa.

2 reikäkakkuun

  • 100 g voita
  • 3 dl maitoa
  • 40 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua kardemummaa
  • 11-12 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • pähkinälevitettä purkista
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • mantelilastuja
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Sulata voi ja sekoita maidon kanssa. Kuumenna 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen, lisää muut ainekset, viimeiseksi jauhot, ja työstä notkeaksi taikinaksi. Vaivaa, peitä liinalla ja anna kohota n. 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa taikina kahteen osaan ja molemmat vielä kolmeen osaan. Kieritä kaksi osaa n. 50 cm pitkiksi. Kääri ne toistensa ympärille ja laita leivinpaperille pellille. Kaulitse viimeinen osa pyöreäksi osaksi, joka sopii kieritettyjen osien keskelle. Kohota 30 minuuttia liinan alla.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Penslaa vatkatulla munalla. Tee sormella muutama reikä kakkujen keskelle, täytä pähkinälevitteellä. Ripottele päälle mantelia ja raesokeria, paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat