Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kiivitarteletit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapeiden tartelettien täytteeksi sopivat esimerkiksi kiivihedelmät. Käytä tartelettien leivonnassa esimerkiksi annosvuokia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 10 annosta

Piirakkataikina

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 250 g voita
  • 3 rkl vettä
  • 1 tl sokeria

Täyte

  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 rkl tomusokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 6 kiiviä
  • 1½ dl omenahyytelöä

Valmistusohje

1. Paloittele voi ja sekoita se jauhojen, veden ja sokerin kanssa taikinaksi. Kauli taikina ja ota siitä muotilla 10 pyörylää, joiden halkaisija on 7 cm. Vuoraa annosvuoat taikinapyörylöillä. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä jokainen vuoka leivinpaperilla ja kaada leivinpaperin päälle riisiä tai papuja painoksi. Paista 10 minuuttia. Poista paperi ja riisit ja jatka paistamista vielä 5-7 minuuttia, kunnes tarteletit ovat vaaleankellertäviä. anna jäähtyä ennen täyttämistä.

3. Vatkaa maustamaton tuorejuusto, tomusokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu sähkövatkaimella. Pursota tai annostele seos lusikalla vuokiin. Viipaloi kiivihedelmät ja asettele ne täytteen päälle. Kuumenna omenahyytelöä niin, että se alkaa sulaa. Sivele sulaa hyytelöä reilusti hedelmien päälle ja anna jäähtyä.

Lisää aiheesta:

Lehtevä omenapiirakkaHedelmämarenkiMustikka-sitruunatarteletitRanskalainen mansikkatorttuPääsiäistorttu hedelmien kanssaOmenakääre
TartalettiMakeat leivonnaisetKananmunatonJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Tartaletti
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Luumutarteletti

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Lakkatarteletit jäätelön kera

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Tarteletit sitruunatahnalla

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Mustikka-sitruunatarteletit

  • 18.02.201300:00
    Jälkiruoat

    Tarteletit vaniljakreemin kera