Kiivitarteletit

Rapeiden tartelettien täytteeksi sopivat esimerkiksi kiivihedelmät. Käytä tartelettien leivonnassa esimerkiksi annosvuokia.

Ainekset

  • 10 annosta

Piirakkataikina

  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 250 g voita
  • 3 rkl vettä
  • 1 tl sokeria

Täyte

  • 250 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 4 rkl tomusokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 tl sitruunamehua
  • 6 kiiviä
  • 1½ dl omenahyytelöä

Valmistusohje

1. Paloittele voi ja sekoita se jauhojen, veden ja sokerin kanssa taikinaksi. Kauli taikina ja ota siitä muotilla 10 pyörylää, joiden halkaisija on 7 cm. Vuoraa annosvuoat taikinapyörylöillä. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä jokainen vuoka leivinpaperilla ja kaada leivinpaperin päälle riisiä tai papuja painoksi. Paista 10 minuuttia. Poista paperi ja riisit ja jatka paistamista vielä 5-7 minuuttia, kunnes tarteletit ovat vaaleankellertäviä. anna jäähtyä ennen täyttämistä.

3. Vatkaa maustamaton tuorejuusto, tomusokeri, sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu sähkövatkaimella. Pursota tai annostele seos lusikalla vuokiin. Viipaloi kiivihedelmät ja asettele ne täytteen päälle. Kuumenna omenahyytelöä niin, että se alkaa sulaa. Sivele sulaa hyytelöä reilusti hedelmien päälle ja anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.