Hemmottele äitiä, perhettä ja ystäviä Makujen aamun Nanna Rintalan superherkullisilla, sydämenmuotoisilla Valkosuklaa-pistaasipullilla.
n. 30 kpl
Taikina
- 5 dl maitoa
- 50 g tuorehiivaa / 2 pussia kuivahiivaa
- 1 muna
- 2 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl suolaa
- 15 dl vehnäjauhoja
- 200 g pehmeää voita
Täyte
- 75 g voita
- 200 g valkosuklaata
- 1 rkl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 100 g pistaasipähkinöitä rouhittuina
pinnalle
- 1 kananmuna voiteluun
- rouhittua pistaasipähkinää ja/tai raesokeria
- 50 g sulatettua valkosuklaata
Valmistusohje
Taikinan voi valmistaa joko käsin tai yleiskoneessa. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää rikki vatkattu muna, sokeri, kaneli ja kardemumma. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikina kimmoisaksi, koneella noin 10 minuuttia. Vaivaamisen loppupuolella lisää mukaan pehmeä voi. Peitä kimmoisa valmis taikina leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.
Valmista täyte sulattamalla voi ja suklaa kasarissa koko ajan sekoitellen. Lisää suklaaseokseen mausteet.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalla ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinanpuolikas suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle ½ täytteestä. Ripottele päälle 1/3 pähkinöistä.
Rullaa taikina kääretortun tapaan aloittaen poikkeuksellisesti lyhyeltä sivulta. Rullaa puoleen väliin ja vastakkainen puoli samalla lailla, jotta saat taikinalevystä kaksi vastakkaisilta suunnilta tulevaa vierekkäistä rullaa. Leikkaa rullat noin 2 cm paksuiksi paloiksi, käännä ’makuuasentoon’ ja muotoile sydämenmuotoisiksi nipistämällä alaosa sydämen kärjeksi.
Anna kohota leivinliinan alla vielä noin 10 minuuttia.
Voitele sydänpullat munalla ja ripottele päälle loput pistaasipähkinät ja halutessasi raesokeria. Paista 220 asteessa noin 12 minuuttia.
Pursota jäähtyneiden pullien pinnalle sulatettua valkosuklaata ohuena nauhana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan