Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makeat valkosuklaa-pistaasisydänpullat

8:17Hemmottele äitiä ihanilla sydämenmuotoisilla Valkosuklaa-pistaasipullilla
Julkaistu 10.05.2017 11:15

MTV LIFESTYLE

Hemmottele äitiä, perhettä ja ystäviä Makujen aamun Nanna Rintalan superherkullisilla, sydämenmuotoisilla Valkosuklaa-pistaasipullilla.

n. 30 kpl

    Taikina

    • 5 dl maitoa
    • 50 g tuorehiivaa / 2 pussia kuivahiivaa
    • 1 muna
    • 2 dl sokeria
    • 2 tl kardemummaa
    • 1 tl suolaa
    • 15 dl vehnäjauhoja
    • 200 g pehmeää voita

    Täyte

    • 75 g voita
    • 200 g valkosuklaata
    • 1 rkl kanelia
    • 1 tl kardemummaa
    • 100 g pistaasipähkinöitä rouhittuina

    pinnalle

    • 1 kananmuna voiteluun
    • rouhittua pistaasipähkinää ja/tai raesokeria
    • 50 g sulatettua valkosuklaata

    Valmistusohje

    Taikinan voi valmistaa joko käsin tai yleiskoneessa. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää rikki vatkattu muna, sokeri, kaneli ja kardemumma. Lisää jauhot muutamassa erässä ja vaivaa taikina kimmoisaksi, koneella noin 10 minuuttia. Vaivaamisen loppupuolella lisää mukaan pehmeä voi. Peitä kimmoisa valmis taikina leivinliinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi vedottomassa paikassa.

    Valmista täyte sulattamalla voi ja suklaa kasarissa koko ajan sekoitellen. Lisää suklaaseokseen mausteet.

    Kumoa taikina jauhotetulle alustalla ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinanpuolikas suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä taikinalevylle ½ täytteestä. Ripottele päälle 1/3 pähkinöistä.

    Rullaa taikina kääretortun tapaan aloittaen poikkeuksellisesti lyhyeltä sivulta. Rullaa puoleen väliin ja vastakkainen puoli samalla lailla, jotta saat taikinalevystä kaksi vastakkaisilta suunnilta tulevaa vierekkäistä rullaa. Leikkaa rullat noin 2 cm paksuiksi paloiksi, käännä ’makuuasentoon’ ja muotoile sydämenmuotoisiksi nipistämällä alaosa sydämen kärjeksi.

    Anna kohota leivinliinan alla vielä noin 10 minuuttia.

    Voitele sydänpullat munalla ja ripottele päälle loput pistaasipähkinät ja halutessasi raesokeria. Paista 220 asteessa noin 12 minuuttia.

    Pursota jäähtyneiden pullien pinnalle sulatettua valkosuklaata ohuena nauhana.

    Lisää aiheesta:

    Laskiaispullapitko raparperitäytteelläValmista joulupöydän herkullisimmat leivonnaiset gluteenittomina – poimi reseptit!Suloiset reikäkakutErilaisia pipareitaKanelipullatHellapoliisin laskiaispullat
    JälkiruoatMakeat leivonnaiset

    Tuoreimmat aiheesta

    Jälkiruoat
    • 24.8.08:01
      Uuniomenat

      Uuniomenatrifle

    • 22.8.09:25
      Browniet

      Ranskanpastilli-brownie

    • 22.8.09:14
      Muffinssit

      Liisan suklaamuffinit

    • 18.6.11:57
      Mansikkakakku

      Pistaasi-mansikkajuustokakku

    • 13.6.13:47
      Juhannus

      Rento juhannuksen marjakakku eli "nakukakku"