Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lehtevä omenapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen jälkiruoka kypsyy uunissa kauniin lehteväksi. Leikkaa jäähtynyt piirakkalevy sopiviksi paloiksi.

Ainekset

  • 4 annosta

Raaka-aineet

  • 30 g suolatonta voita
  • 2/3 dl fariinisokeria
  • 4-5 omenaa (500 g)
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 tl sitruunamehua
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/4 tl kanelia
  • 30 g sulttaanirusinoita
  • 4 levyä valmista voitaikinaa
  • 1 muna

Koristeeksi

  • ananaskirsikoita

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja kuutioi omenat. Sulata voi ja sokeri paistinpannulla. Lisää omenakuutiot, raastettu sitruunankuori ja sitruunamehu. Hauduta välillä sekoittaen 10 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät. Kastikkeen on tarkoitus olla paksua ja siirappimaista. Lisää kastikkeeseen muskottipähkinä, kaneli ja rusinat. Anna jäähtyä.

2. Jauhota työtaso. Kaaviloi kaksi voitaikinalevyä yhdeksi pitkänomaiseksi levyksi, 24 x 18 cm. Levitä omenakastike taikinalevylle. Jätä ympärille 2,5 cm reunat. Riko munan rakenne kupissa. Voitele reunat munalla.

3. Kaaviloi jäljellä olevat kaksi levyä samalla tavoin. Tee levyyn terävällä veitsellä poikittaisia viiltoja, mutta jätä reunoilta 2 cm leikkaamatta. Nosta levy täytteen päälle ja nipistele reunat yhteen. Leikkaa reunat tasaisiksi ja painele niitä veitsellä ylöspäin. Näin taikina kohoaa paremmin paistamisen aikana. Voitelle piirakka munalla. Nosta pellille leivinpaperin päälle. Paista 25-30 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Omenainen bostonkakkuKermainen omenapaistosHunajainen omenatorttuPiirakka karamellisoitujen hedelmien keraKiivitarteletitKuningataromenat
OmenapiirakkaMakeat leivonnaisetSadonkorjuuJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Omenapiirakka
  • 13.09.202410:46
    Sadonkorjuu

    Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka

  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 21.10.201908:06
    Leivonta

    Juustokakku-omenapiirakka – Annin helppo resepti

  • 13.09.201920:43
    Omenat

    Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki

  • 19.11.201820:53
    Koko Suomi leipoo

    Koko Suomi leipoo: Perinteinen espanjalainen omenatorttu