Mansikoita ja gratinoitua sabayon-vaahtoa
Sabayon tai zabaglione on makealla viinillä maustettua munavaahtoa. Tässä jälkiruoasta tulee ekstraylellinen gratinoinnin myötä.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 l mansikoita
Sabayon
- 4 munankeltuaista
- 50 g kidesokeria
- 1 ½ dl marsalaviiniä
Valmistusohje
1. Sabayon: Laita ainekset kuumuutta kestävään kulhoon. Laita kulho vesihauteeseen kattilan päälle, vatkaa samalla lämmittäen kunnes vaahto paksunee ja siihen jää vispilänjälkiä. Ota kulho varoen kattilan päältä ja vatkaa vielä minuutti.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle. Perkaa ja viipaloi mansikat ja laita ne neljään uuninkestävään annosvuokaan. Kaada päälle sabayonvaahto.
3. Gratinoi muutama minuutti ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti