Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mansikkakiisseli Sandhamnin kestikievarin tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kesäisemmäksi ei jälkiruoka enää tule! Vastakeitetty, nipinnapin jäähtynyt mansikkakiisseli, joka nautitaan jääkylmän kermamaidon kera.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • 1 l tuoreita mansikoita
  • 1/2 sitruunan kuori
  • 1 vaniljatanko
  • 3-4 rkl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 1 sitruunalohko
  • 2 rkl (runsas) perunajauhoa
  • Tarjoiluun: maitoa, kermaa tai kermamaitoa

Valmistusohje

1. Huuhdo ja perkaa mansikat. Voit halkaista isoimmat marjat. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa ohuelti kuorenpalasia, vain keltaista ulointa kuorta. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja pane sekä siemenet että tangonpuolikkaat kattilaan.

2. Lisää vesi, mansikat, sitruunankuoripalat ja sokeri. Purista mehu sitruunalohkosta. Kiehuta hiljaa vajaat 5 minuuttia. Poista vaniljatanko.

3. Sekoita perunajauho huolellisesti kylmään vesitilkkaan. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon perunajauhosuurus. Nosta takaisin liedelle ja anna pulpahtaa vain kerran ja nosta jälleen pois levyltä. Kaada kiisseli vatiin, sirota hieman sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kalvoa. Jäähdytä. Tarjoile kyytipoikana jääkylmää maitoa tai kermamaitoa.

Lisää aiheesta:

Mansikkakiisseli ja lasi maitoaGreippisorbettiVaniljanmakuinen raparperikeittoRaparperi-mansikkakeitto ja vaniljapannacottaMehukiisseliä kerman keraKylmä raparperisoppa mansikoiden ja jäätelön kera
KiisseliVälipalatKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonKeventäjätJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Kiisseli
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Mansikkakiisseli ja lasi maitoa

  • 18.02.201300:00
    GoGreen

    Valkosuklaakiisseli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Raparperikiisseli kermamaidon kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lämmin raparperipaistos

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Raparperisose