Mansikkakiisseli Sandhamnin kestikievarin tapaan
Kesäisemmäksi ei jälkiruoka enää tule! Vastakeitetty, nipinnapin jäähtynyt mansikkakiisseli, joka nautitaan jääkylmän kermamaidon kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 1 l tuoreita mansikoita
- 1/2 sitruunan kuori
- 1 vaniljatanko
- 3-4 rkl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 sitruunalohko
- 2 rkl (runsas) perunajauhoa
- Tarjoiluun: maitoa, kermaa tai kermamaitoa
Valmistusohje
1. Huuhdo ja perkaa mansikat. Voit halkaista isoimmat marjat. Pese sitruuna hyvin ja leikkaa ohuelti kuorenpalasia, vain keltaista ulointa kuorta. Halkaise vaniljatanko, raaputa siemenet ja pane sekä siemenet että tangonpuolikkaat kattilaan.
2. Lisää vesi, mansikat, sitruunankuoripalat ja sokeri. Purista mehu sitruunalohkosta. Kiehuta hiljaa vajaat 5 minuuttia. Poista vaniljatanko.
3. Sekoita perunajauho huolellisesti kylmään vesitilkkaan. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon perunajauhosuurus. Nosta takaisin liedelle ja anna pulpahtaa vain kerran ja nosta jälleen pois levyltä. Kaada kiisseli vatiin, sirota hieman sokeria pinnalle, ettei siihen muodostu kalvoa. Jäähdytä. Tarjoile kyytipoikana jääkylmää maitoa tai kermamaitoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti