Mansikka-avokadosalsa
Makeat mansikat sopivat muuhunkin kuin jälkiruoaksi. Kokeile tulista mansikkasalsaa vaikkapa grillatun lihan kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 l mansikoita
- ½ kurkkua
- 1 hento salaattisipuli
- 1 avokado
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chili
- 1 limetti
- 1 tl suolaa
Koristeeksi
- tuoreita basilikanlehtiä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Leikkaa pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Halkaise ja suikaloi sipuli. Halkaise avokado, poista siemen ja koverra malto sekä kuutioi se.
2. Hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, raaputa siemenet ja poista kalvot, mutta säästä ne. Hienonna palko. Kerrostele kaikki pienitty kulhoon tai vadille, ripota päälle suolaa. Anna mehustua tunnin ajan viileässä.
3. Purista salaatin päälle mehu limetistä ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Maista ja lisää chilin siemenet ja kalvot, jos haluat salsaan lisää tulisuutta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan