Mansikka-avokadosalsa
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5657230/landscape16_9/515/290/3993d3e96f74989d808d0e91d0a6bad1/pO/886831-977.jpg)
Makeat mansikat sopivat muuhunkin kuin jälkiruoaksi. Kokeile tulista mansikkasalsaa vaikkapa grillatun lihan kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 l mansikoita
- ½ kurkkua
- 1 hento salaattisipuli
- 1 avokado
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 punainen chili
- 1 limetti
- 1 tl suolaa
Koristeeksi
- tuoreita basilikanlehtiä
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Leikkaa pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Halkaise ja suikaloi sipuli. Halkaise avokado, poista siemen ja koverra malto sekä kuutioi se.
2. Hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, raaputa siemenet ja poista kalvot, mutta säästä ne. Hienonna palko. Kerrostele kaikki pienitty kulhoon tai vadille, ripota päälle suolaa. Anna mehustua tunnin ajan viileässä.
3. Purista salaatin päälle mehu limetistä ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Maista ja lisää chilin siemenet ja kalvot, jos haluat salsaan lisää tulisuutta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka