Mansikka-avokadosalsa

Makeat mansikat sopivat muuhunkin kuin jälkiruoaksi. Kokeile tulista mansikkasalsaa vaikkapa grillatun lihan kanssa.

Neljälle

  • 1 l mansikoita
  • ½ kurkkua
  • 1 hento salaattisipuli
  • 1 avokado
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 1 limetti
  • 1 tl suolaa

Koristeeksi

  • tuoreita basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Leikkaa pienemmiksi paloiksi. Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi. Halkaise ja suikaloi sipuli. Halkaise avokado, poista siemen ja koverra malto sekä kuutioi se.

2. Hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise chili, raaputa siemenet ja poista kalvot, mutta säästä ne. Hienonna palko. Kerrostele kaikki pienitty kulhoon tai vadille, ripota päälle suolaa. Anna mehustua tunnin ajan viileässä.

3. Purista salaatin päälle mehu limetistä ja sekoita joukkoon hienonnettu basilika. Maista ja lisää chilin siemenet ja kalvot, jos haluat salsaan lisää tulisuutta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.