Makrillia ja lohkoperunoita
Tämä on käytännöllinen ”kaikki yhdessä” -ruoka, joka tekee arkipäivällisestä juhlan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 makrillia
- suolaa ja valkopippuria
- 1-2 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 dl mustia oliiveja
- 500 g perunoita
- 1 tl hiutalesuolaa
Tomaattikastike
- 1 prk tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa perunat tarkoin ja lohko ne, laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullanruskeita ja läpikypsiä. Suolaa hiutalesuolalla.
2. Tomaattikastike: Paista silputtu sipuli öljyssä. Kaada päälle tomaattimurska ja lisää tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua 20 minuuttia. Purista mukaan sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
3. Leikkaa makrilleihin viillot selkäruodon molemmin puolin ja poista selkäruoto sekä pienet evät ja kylkiluut. Säästä pää ja pyrstö. Laita kalat auki taiteltuina tomaattikastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle viini ja ripottele päälle oliivit. Paista uunissa 12-15 minuuttia. Tarjoile lohkoperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa