Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Makrillia ja lohkoperunoita

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on käytännöllinen ”kaikki yhdessä” -ruoka, joka tekee arkipäivällisestä juhlan.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 4 makrillia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1-2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 dl mustia oliiveja
  • 500 g perunoita
  • 1 tl hiutalesuolaa

Tomaattikastike

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Harjaa perunat tarkoin ja lohko ne, laita ne voideltuun, uuninkestävään vuokaan. Paista uunissa n. 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kullanruskeita ja läpikypsiä. Suolaa hiutalesuolalla.

2. Tomaattikastike: Paista silputtu sipuli öljyssä. Kaada päälle tomaattimurska ja lisää tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna kiehua 20 minuuttia. Purista mukaan sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Kaada kastike voideltuun, uuninkestävään vuokaan.

3. Leikkaa makrilleihin viillot selkäruodon molemmin puolin ja poista selkäruoto sekä pienet evät ja kylkiluut. Säästä pää ja pyrstö. Laita kalat auki taiteltuina tomaattikastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada päälle viini ja ripottele päälle oliivit. Paista uunissa 12-15 minuuttia. Tarjoile lohkoperunoiden kera.

Lisää aiheesta:

Grillatut broilerinkoivet helpon perunasalaatin keraMarinoidut lohikuutiot kirjolohenmätikastikkeen keraKalaa, scampia ja vihanneksiaPaistettu kalafilee tomaattikastikkeen keraKikhernecurrya ja perunoitaKalalla täytettyä paprikaa maissipuuron kera
UunikalaAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura