Lyonin kyljykset
Kun jotakin on valmistettu à la Lyonnaise, eli kuten Lyonissa asuvat valmistavat, se tarkoittaa aina sipulia ja viinietikkaa. Lyon on kaupunki Ranskassa, ja sitä kutsutaan usein Ranskan aitaksi mainion keittiönsä ansiosta. Tarjoile kyljykset maissin tai keitettyjen perunoiden ja salaatin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 4 porsaankyljystä
- 1 tl rakuunaa
- 1 pieni keltasipuli, hienonnettuna
- 2 rkl viinietikkaa
- ¾ dl naudanlientä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla, ruskista pannussa.
2. Alenna lämpöä, lisää sipulit, liemi ja viinietikka.
3. Anna hautua kannen alla n. 10 minuuttia.
4. Tarjoile maissitäytetyin tomaatein. Laita maissille voinokare ja paista tomaatteja 225-asteisessa uunissa 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti