Mainos
Mainos

Suolaheinää kasvaa siellä ja täällä villinä. Lehdet menettävät hieman väriä keitettäessä, mutta maku on herkullinen.

Neljälle

  • 200 g suolaheinän lehtiä
  • 50 g voita
  • 4 munankeltuaista
  • 10-12 kuumaa, vaaleaa lientä
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Huuhtele lehdet ja poista karkea lehtihermo. Hienonna lehdet karkeasti ja laita kattilaan voin kera. Anna sulaa miedolla lämmöllä kunnes massa sakenee ja lehdet muuttavat väriään.

2. Jatkaa hauduttamista miedolla lämmöllä, lisää keltuaiset yksi kerrallaan samalla voimakkaasti vatkaten. Vatkaa kuohuvaksi.

3. Kuumenna liemi ja lisää kattilaan. Ota kattila liedeltä, mausta suolalla ja pippurilla ja tarjoile heti.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.