Sieniretken jälkeen (tai vierailtuasi kaupan vihannestiskillä) voit tarjota tätä kevyen rapeaa klassikkoa pehmeällä täytteellä.
Neljälle
- 150 g tuoreita sieniä
- 2 tl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 20 krustadia
Muhennos
- 2 rkl voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 4 dl kermaa
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
1. Harjaa sienet huolellisesti ja kuutioi ne. Laita ne kylmään pannuun, kuumenna ja freesaa, kunnes kaikki neste on haihtunut. Lisää voi ja paista sienet, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Paista kattilassa voita ja jauhoja, lisää kerma ja sekoita muhennos tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja keitä miedolla lämmöllä 3-5 minuuttia. Lisää sienet.
3. Täytä krustadit ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.