Tamarillot sokeriliemessä
Tämä Perusta kotoisin oleva herkullinen hedelmä, jota tuodaan Suomeen koko vuoden ympäri. Se on maukas sellaisenaankin, mutta saa tässä seurakseen vaniljanmakuisen liemen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 tamarilloa
- 2 dl vettä
- 1 vaniljatanko
- 1 dl kidesokeria
Valmistusohje
1. Huuhtele tamarillot tarkoin. Kuumenna vesi ja vaniljatanko. Poimi vaniljatanko kattilasta, halkaise se pituussuuntaan. Raaputa siemenet veteen ja laita tanko takaisin kattilaan.
2. Lisää hedelmät ja sokeri veteen. Kuumenna kiehuvaksi ja anna poreilla minuutti. Nosta hedelmät kattilasta ja keitä lientä kokoon jonkin verran.
3. Kaada liemi hedelmille ja anna jäähtyä. Tarjoile mielellään kermavaahdon kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti