Keitettyjä sipuleita voin kera
Olut ja sipuli sopivat hyvin yhteen, sillä ne vahvistavat toistensa makeutta. Sitruuna antaa happamuutta ja voin rasva kohottaa maut taivaisiin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 nippu kesäsipulia
- 1 pullo tummaa olutta, 33 cl
- ½ kasvisliemikuutio
- vettä
Tarjoiluun
- 30 g huoneenlämpöistä voita
- 1 sitruuna
- hiutalesuolaa
Valmistusohje
1. Puhdista sipulit. Kaada olut kattilaan ja lisää sipulit, murusta mukaan liemikuutio. Kaada tarvittaessa mukaan vettä, niin että sipulit peittyvät.
2. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 5-10 minuuttia, kunnes sipulit ovat kokonaan pehmeitä.
3. Pese ja lohko sitruuna. Sekoita voi pehmeäksi. Tarjoile vastakeitetyt sipulit voin, sitruunalohkojen ja suolan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa