Keitettyjä sipuleita voin kera

Olut ja sipuli sopivat hyvin yhteen, sillä ne vahvistavat toistensa makeutta. Sitruuna antaa happamuutta ja voin rasva kohottaa maut taivaisiin.

Neljälle

  • 1 nippu kesäsipulia
  • 1 pullo tummaa olutta, 33 cl
  • ½ kasvisliemikuutio
  • vettä

Tarjoiluun

  • 30 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 sitruuna
  • hiutalesuolaa

Valmistusohje

1. Puhdista sipulit. Kaada olut kattilaan ja lisää sipulit, murusta mukaan liemikuutio. Kaada tarvittaessa mukaan vettä, niin että sipulit peittyvät.

2. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja hauduta kannen alla 5-10 minuuttia, kunnes sipulit ovat kokonaan pehmeitä.

3. Pese ja lohko sitruuna. Sekoita voi pehmeäksi. Tarjoile vastakeitetyt sipulit voin, sitruunalohkojen ja suolan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.