Parsakeitto
Tämä pehmeä ja maukas keitto lämmittää keväisesti. Tarjoa alkuruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 nippu tuoretta tankoparsaa, myös pakaste ja säilykeparsa sopivat
- 8 dl kasvislientä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori tuoreet parsat tai sulata pakasteparsat. Leikkaa parsat kahtia, varsiin ja nuppuihin. Kiehauta suolalla kevyesti maustettu vesi. Pane veteen ensin varret. Kun ne ovat puoliksi kypsyneet, lisää veteen nuput. Ne kypsyvät varsia nopeammin. Huolehdi siitä, etteivät parsat hajoa kiehumisen aikana. Nosta parsat keitinliemestä.
2. Säästä keitinliemestä 1 dl ja kiehauta se kasvisliemen kanssa. Valmista suurus sulattamalla voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita voisulaan jauhot. Lisää suurusta kasvisliemeen koko ajan sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua. Anna kiehua 4-5 minuuttia. Lisää kevyesti vatkattu kerma. Leikkaa keitetyt parsat paloiksi ja lisä keittoon.
3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja tarjoa syviltä, lämpimiltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Anun mokkakakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti