Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä pehmeä ja maukas keitto lämmittää keväisesti. Tarjoa alkuruokana.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

4 annosta

  • 1 nippu tuoretta tankoparsaa, myös pakaste ja säilykeparsa sopivat
  • 8 dl kasvislientä
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • 1 dl kuohukermaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori tuoreet parsat tai sulata pakasteparsat. Leikkaa parsat kahtia, varsiin ja nuppuihin. Kiehauta suolalla kevyesti maustettu vesi. Pane veteen ensin varret. Kun ne ovat puoliksi kypsyneet, lisää veteen nuput. Ne kypsyvät varsia nopeammin. Huolehdi siitä, etteivät parsat hajoa kiehumisen aikana. Nosta parsat keitinliemestä.

2. Säästä keitinliemestä 1 dl ja kiehauta se kasvisliemen kanssa. Valmista suurus sulattamalla voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita voisulaan jauhot. Lisää suurusta kasvisliemeen koko ajan sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua. Anna kiehua 4-5 minuuttia. Lisää kevyesti vatkattu kerma. Leikkaa keitetyt parsat paloiksi ja lisä keittoon.

3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja tarjoa syviltä, lämpimiltä lautasilta.

Lisää aiheesta:

KantarellikeittoCrème VichyssoiseGratinoitu kukkakaali paistetun läskin keraMuhennettuja vihanneksia lihapullien keraJuureskeittoParsakaalikeitto
KasviskeittoKeitotKananmunatonKasvisruokaParsaviikotAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto
  • 27.1.10:01
    Huomenta Suomi

    Sauli Kemppaisen purjo-perunakeitto ja kukkakaalikeitto

  • 15.11.202414:05
    Kurpitsakeitto

    Tärkkilän Selman kurpitsakeitto

  • 04.10.202407:44
    Papukeitto

    Meksikolainen papukeitto

  • 03.11.202315:07
    Tomaattikeitto

    Uunissa paahdettu tomaattikeitto

  • 12.10.202309:40
    Juureskeitto

    Paahdettu palsternakkakeitto