Tämä pehmeä ja maukas keitto lämmittää keväisesti. Tarjoa alkuruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 nippu tuoretta tankoparsaa, myös pakaste ja säilykeparsa sopivat
- 8 dl kasvislientä
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita
- 1 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuori tuoreet parsat tai sulata pakasteparsat. Leikkaa parsat kahtia, varsiin ja nuppuihin. Kiehauta suolalla kevyesti maustettu vesi. Pane veteen ensin varret. Kun ne ovat puoliksi kypsyneet, lisää veteen nuput. Ne kypsyvät varsia nopeammin. Huolehdi siitä, etteivät parsat hajoa kiehumisen aikana. Nosta parsat keitinliemestä.
2. Säästä keitinliemestä 1 dl ja kiehauta se kasvisliemen kanssa. Valmista suurus sulattamalla voi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita voisulaan jauhot. Lisää suurusta kasvisliemeen koko ajan sekoittaen, kunnes se on sopivan paksua. Anna kiehua 4-5 minuuttia. Lisää kevyesti vatkattu kerma. Leikkaa keitetyt parsat paloiksi ja lisä keittoon.
3. Mausta keitto suolalla ja pippurilla ja tarjoa syviltä, lämpimiltä lautasilta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.