Loimutettua järvilohta
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 700 g järvilohifilettä nahkoineen (tai jotakin muuta lohikalaa)
- 2 dl karkeaa merisuolaa
Valmistusohje
Peitä järvilohifilee merisuolalla ja anna marinoitua jääkaapissa noin 2,5 tunnin ajan.
Ota filee esiin ja pyyhi liika suola pois. Kiinnitä filee puiseen lautaan metallisilla tai puisilla vartailla tai piikeillä. On tärkeää tarkistaa, että tuli ei ole liian kuuma, kun kalaa aletaan paistaa. Lämpötila on sopiva, kun voit pitää kättä liekkien yläpuolella noin 15 sekunnin ajan.
Anna lohen paahtua noin 2,5 tuntia.
17.4.2008
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan