Lohta carpaccio
Tämä annos miellyttää makunystyröiden lisäksi myös silmää. Lohi ja lime ovat lyömätön yhdistelmä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 500 g lohifileetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 limen mehu
- 4 rkl oliiviöljyä
- pippuria
- suolaa
- pala parmesania
- varrellista kaprista
- lehtisalaattia
Valmistusohje
Poista kalafileestä ruodot ja nahka ja leikkaa kala vinottain hyvin ohuiksi viipaleiksi.
Kuori valkosipuli ja sivele kynnestä makua lautasten pinnalle. Purista lautaselle limemehua. Asettele päälle kalaviipaleita ja purista niiden päälle limemehua.
Roiski hieman oliiviöljyä kiillottamaan annos, mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja leikkaa muutama juustolastu päällimmäiseksi.
Revi lisäkkeeksi salaattia ja asettele se nätisti annokseen kapristen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti