Lohta carpaccio
Tämä annos miellyttää makunystyröiden lisäksi myös silmää. Lohi ja lime ovat lyömätön yhdistelmä!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 500 g lohifileetä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 limen mehu
- 4 rkl oliiviöljyä
- pippuria
- suolaa
- pala parmesania
- varrellista kaprista
- lehtisalaattia
Valmistusohje
Poista kalafileestä ruodot ja nahka ja leikkaa kala vinottain hyvin ohuiksi viipaleiksi.
Kuori valkosipuli ja sivele kynnestä makua lautasten pinnalle. Purista lautaselle limemehua. Asettele päälle kalaviipaleita ja purista niiden päälle limemehua.
Roiski hieman oliiviöljyä kiillottamaan annos, mausta ripauksella suolaa ja pippuria ja leikkaa muutama juustolastu päällimmäiseksi.
Revi lisäkkeeksi salaattia ja asettele se nätisti annokseen kapristen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki