Lohitartar osterien ja balsamicomelonin kanssa

Tässä kohtaa kaksi epätodennäköistä ruoka-ainesta toisensa. Kuka on koskaan ajatellut paistaa vesimelonia? Siitä tulee kuitenkin aivan ihanteellinen kumppani mahtavalle lohitartarille.

Neljälle

  • 300 g hienoa lohifileetä
  • 4 osteria, fines de claire
  • 200 g vesimelonia
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa

Marinadi

  • 1,5 dl japanilaista soijaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl hienonnettua garia (sushi-inkivääri)
  • 2 rkl kaprissilppua
  • 2 rkl oliiviöljyä

Koristeeksi

  • vesikrassia

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi 2x2 sentin palasiksi ja suolaa ne kevyesti. Voitele uunipelti oliiviöljyllä ja laita lohipalat pellille. Nosta pelti kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 60 asteeseen. Anna lohipalojen olla uunissa vain 5-10 minuuttia, aika voi vaihdella, mutta tärkeintä on, että lohi on vain päältä haaleaa, 37-asteista. Nosta sitten lohikuutiot jääkaappiin.

2. Sekoita soija, sinappi, gari, kaprissilppu ja oliiviöljy marinadiksi ja anna sen maustua muutama minuutti. Leikkaa vesimeloni 2,5 x 2,5 sentin kuutioiksi. Paista melonikuutiot ympäriinsä oliiviöljyssä, lisää sokeri ja lopuksi balsamico. Jaa melonikuutiot neljälle asetille ja anna hieman jäähtyä.

3. Aseta osterit yksitellen pyyheliinaan laakea puoli ylöspäin. Tartu osteriin kunnolla pyyheliinan avulla ja ujuta veitsi kuorten väliseen rakoon, katkaise lihas, niin että saat kuoren auki. Varmista omalla nenälläsi, että osteri tuoksuu tuoreelta ja mereltä. Poimi pois mahdolliset kuoren sirut ja irrota osteri varovasti pienestä, sitkeästä lihaksesta. Jaa lohikuutiot aseteille melonikuutioiden viereen ja nosta osteri lohen päälle. Lusikoi marinadia lohen ja osterin päälle ja koristele annos vesikrassilla tai pienillä salaatinlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja