Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohitartar osterien ja balsamicomelonin kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Neljälle

  • 300 g hienoa lohifileetä
  • 4 osteria, fines de claire
  • 200 g vesimelonia
  • 2 rkl oliiviöljyä paistamiseen
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa

Marinadi

  • 1,5 dl japanilaista soijaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 2 rkl hienonnettua garia (sushi-inkivääri)
  • 2 rkl kaprissilppua
  • 2 rkl oliiviöljyä

Koristeeksi

  • vesikrassia

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi 2x2 sentin palasiksi ja suolaa ne kevyesti. Voitele uunipelti oliiviöljyllä ja laita lohipalat pellille. Nosta pelti kylmään uuniin ja laita uuni lämpenemään 60 asteeseen. Anna lohipalojen olla uunissa vain 5-10 minuuttia, aika voi vaihdella, mutta tärkeintä on, että lohi on vain päältä haaleaa, 37-asteista. Nosta sitten lohikuutiot jääkaappiin.

2. Sekoita soija, sinappi, gari, kaprissilppu ja oliiviöljy marinadiksi ja anna sen maustua muutama minuutti. Leikkaa vesimeloni 2,5 x 2,5 sentin kuutioiksi. Paista melonikuutiot ympäriinsä oliiviöljyssä, lisää sokeri ja lopuksi balsamico. Jaa melonikuutiot neljälle asetille ja anna hieman jäähtyä.

3. Aseta osterit yksitellen pyyheliinaan laakea puoli ylöspäin. Tartu osteriin kunnolla pyyheliinan avulla ja ujuta veitsi kuorten väliseen rakoon, katkaise lihas, niin että saat kuoren auki. Varmista omalla nenälläsi, että osteri tuoksuu tuoreelta ja mereltä. Poimi pois mahdolliset kuoren sirut ja irrota osteri varovasti pienestä, sitkeästä lihaksesta. Jaa lohikuutiot aseteille melonikuutioiden viereen ja nosta osteri lohen päälle. Lusikoi marinadia lohen ja osterin päälle ja koristele annos vesikrassilla tai pienillä salaatinlehdillä.

Lisää aiheesta:

Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruokaGraavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaLohta korvasienikastikkeella ja purjotimbaaleillaLohipastrami salaattiGraavilohta sinappi-tillikastikkeella
LohitartarAlkuruoatKevytUusivuosiKeventäjätJuhlatPääruoat

Tässä kohtaa kaksi epätodennäköistä ruoka-ainesta toisensa. Kuka on koskaan ajatellut paistaa vesimelonia? Siitä tulee kuitenkin aivan ihanteellinen kumppani mahtavalle lohitartarille.

Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohitartar
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmäsavu- ja graavilohitartar lohenmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohitartar mädillä ja ranskankermalla

  • 18.02.201300:00
    Blinikausi

    Tuoreesta lohesta tehty tartar lohenmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pienet raakapihvit tuoreesta ja savustetusta lohesta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Lohitartar ja perunaa