Lohitartar näkkileivällä

Nämä herkulliset tartarit sopivat naposteltavaksi alkudrinkin kera, alkuruoaksi tai seisovaan pöytään. Muista vain, että raakaa lohta pitää pakastaa kolme vuorokautta, ennen kuin valmistat sen tällä tavalla.

Kahdelletoista

  • 500 g lohta, 3 vuorokautta pakastettua
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 2 maustemittaa rouhittua valkopippuria
  • 2 tl dijonsinappia
  • 80 g kirjolohenmätiä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun

  • tillikruunuja
  • kurkkua
  • näkkileipää

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi hienoksi. Mausta suolalla, sokerilla, valkopippurilla ja sinapilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Leikkaa kurkusta viipaleita pituussuuntaan. Sekoita kirjolohenmäti, tilli ja ruohosipuli lohikuutioihin. Muotoile pyöreitä tartareja ja kääri jokaisen ympärille kurkkuviipale.

3. Tarjoile näkkileivältä, koristele tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!