Lohitartar näkkileivällä
Nämä herkulliset tartarit sopivat naposteltavaksi alkudrinkin kera, alkuruoaksi tai seisovaan pöytään. Muista vain, että raakaa lohta pitää pakastaa kolme vuorokautta, ennen kuin valmistat sen tällä tavalla.
- Ruokavalio: Kevyt
Kahdelletoista
- 500 g lohta, 3 vuorokautta pakastettua
- 2 tl suolaa
- ½ tl sokeria
- 2 maustemittaa rouhittua valkopippuria
- 2 tl dijonsinappia
- 80 g kirjolohenmätiä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
Tarjoiluun
- tillikruunuja
- kurkkua
- näkkileipää
Valmistusohje
1. Kuutioi lohi hienoksi. Mausta suolalla, sokerilla, valkopippurilla ja sinapilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.
2. Leikkaa kurkusta viipaleita pituussuuntaan. Sekoita kirjolohenmäti, tilli ja ruohosipuli lohikuutioihin. Muotoile pyöreitä tartareja ja kääri jokaisen ympärille kurkkuviipale.
3. Tarjoile näkkileivältä, koristele tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut