Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohitartar näkkileivällä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

Kahdelletoista

  • 500 g lohta, 3 vuorokautta pakastettua
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • 2 maustemittaa rouhittua valkopippuria
  • 2 tl dijonsinappia
  • 80 g kirjolohenmätiä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Tarjoiluun

  • tillikruunuja
  • kurkkua
  • näkkileipää

Valmistusohje

1. Kuutioi lohi hienoksi. Mausta suolalla, sokerilla, valkopippurilla ja sinapilla. Laita kylmään tarjoiluun asti.

2. Leikkaa kurkusta viipaleita pituussuuntaan. Sekoita kirjolohenmäti, tilli ja ruohosipuli lohikuutioihin. Muotoile pyöreitä tartareja ja kääri jokaisen ympärille kurkkuviipale.

3. Tarjoile näkkileivältä, koristele tillillä.

Nämä herkulliset tartarit sopivat naposteltavaksi alkudrinkin kera, alkuruoaksi tai seisovaan pöytään. Muista vain, että raakaa lohta pitää pakastaa kolme vuorokautta, ennen kuin valmistat sen tällä tavalla.

Lisää aiheesta:

Halstrattuja lohipaloja vihannesdipilläPaahtoleipä lohenmädin keraLohileivonnaisetSavusilakkatoastLohitartar avokadon keraRapusilakat tomaattikastikkeessa
LohitartarKevytUusivuosiKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohitartar
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmäsavu- ja graavilohitartar lohenmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohitartar mädillä ja ranskankermalla

  • 18.02.201300:00
    Blinikausi

    Tuoreesta lohesta tehty tartar lohenmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pienet raakapihvit tuoreesta ja savustetusta lohesta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Lohitartar ja perunaa