Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohitartar avokadon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 300 g tuoretta lohta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl kidesokeria
  • 1 tl vaaleaa dijoninsinappia
  • 1 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 nippu rucolaa
  • kymmenisen ruohosipulinvartta
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 100 g lohenmätiä

Valmistusohje

1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, sokeri, sinappi, soija, suola ja pippuri.

2. Koverra avokadoista hedelmäliha ja paloittele isoiksi kuutioiksi. Kuutioi lohi isoiksi paloiksi. Sekoita kuutiot sekä puolet kastikkeesta. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Muotoile tartarseos pyöreiksi kiekoiksi tai munanmuotoisiksi lusikan avulla.

4. Sekoita rucola ja ruohosipuli lopun kastikkeen kanssa ja asettele lautasille. Laita tartarit päälle ja koristele lohenmädillä.

Tartar kaikissa muodoissaan on pidetty juhlaruoka. Erityisesti lohi ja avokado ovat loistava yhdistelmä, lisukkeinaan mätiä ja rucolaa. Tarjoile alkuruokana tai kevyenä illallisena. Tarjoile paahdetun leivän kera.

Lisää aiheesta:

Melonisalaattia ja vuohenjuustoaHalstrattuja lohipaloja vihannesdipilläSavulohi-avokadosalaattiLohi-kampasimpukkacarpaccioLohitartar näkkileivälläSiikatartar sipulikastikkeella
LohitartarAlkuruoatKevytKananmunatonLaktoositonKeventäjätLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohitartar
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmäsavu- ja graavilohitartar lohenmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohitartar mädillä ja ranskankermalla

  • 18.02.201300:00
    Blinikausi

    Tuoreesta lohesta tehty tartar lohenmädin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pienet raakapihvit tuoreesta ja savustetusta lohesta

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Lohitartar ja perunaa