Lohitartar avokadon kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5669942/landscape16_9/515/290/29f2407aa6b12b32fc18307a25ab3d63/yQ/893195-1157.jpg)
Tartar kaikissa muodoissaan on pidetty juhlaruoka. Erityisesti lohi ja avokado ovat loistava yhdistelmä, lisukkeinaan mätiä ja rucolaa. Tarjoile alkuruokana tai kevyenä illallisena. Tarjoile paahdetun leivän kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 300 g tuoretta lohta
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl kidesokeria
- 1 tl vaaleaa dijoninsinappia
- 1 tl kiinalaista soijaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 kypsää avokadoa
- 1 nippu rucolaa
- kymmenisen ruohosipulinvartta
- suolaa
- rouhittua valkopippuria
- 100 g lohenmätiä
Valmistusohje
1. Kastike: Sekoita oliiviöljy, sokeri, sinappi, soija, suola ja pippuri.
2. Koverra avokadoista hedelmäliha ja paloittele isoiksi kuutioiksi. Kuutioi lohi isoiksi paloiksi. Sekoita kuutiot sekä puolet kastikkeesta. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Muotoile tartarseos pyöreiksi kiekoiksi tai munanmuotoisiksi lusikan avulla.
4. Sekoita rucola ja ruohosipuli lopun kastikkeen kanssa ja asettele lautasille. Laita tartarit päälle ja koristele lohenmädillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka