Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohipyttipannu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä nopea perjantairuoka. Lohipyttipannu tarjoillaan maukkaan sinappikastikkeen kera.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 4 annosta

Pyttipannu

  • 800 g tuoretta lohta
  • ½ vihreä kesäkurpitsa
  • ½ keltainen kesäkurpitsa
  • 1 sipuli
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl öljyä
  • 3 rkl voita
  • ½ dl valkoviiniä

Sinappikastike

  • 1 dl Colman's-sinappijauhetta
  • 3/4 dl vaaleaa siirappia
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl vettä
  • 5 dl öljyä

Tarjoiluun

  • tilliä
  • sitruunaa

Valmistusohje

1. Aloita sinappikastikkeella. Vatkaa sinappijauhe, siirappi, munankeltuainen ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Lisää öljy tipoittain ja ne kokoajan voimakkaasti vatkaten. Kun seos alkaa saada kastikkeen muodon, kaada joukkoon öljyä ohuena nauhana. Vatkaa, kunnes kastike on paksua ja kiiltävää. Pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuutioi lohi ja kesäkurpitsa ja hienonna sipuli. Sulata ruokalusikallinen voita kattilassa ja kaada joukkoon viini. Kuumenna liemi ja lisää kesäkurpitsa, anna kiehua muutaman minuutin kannen alla. Kaada lävikköön.

3. Paista sipuli kahdessa ruokalusikallisessa voita. Paista lohikuutiot nopeasti kuumassa öljyssä paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Aseta kesäkurpitsa, sipuli ja lohi lämmitetyille lautasille. Tarjoile tillin ja sitruunan sekä sinappikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Savulohta uppomunien ja pinaatin keraKananmunat FlorentineSillisalaattiPapu-katkarapumunakkaatGratinoitua koljaa kinkun ja siiderikastikkeen keraLohi-pastasalaatti
PyttipannuKastikkeet ja dipitGluteenitonSadonkorjuuPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pyttipannu
  • 06.11.202315:37
    Hellapoliisi

    Kermainen pyttipannu

  • 20.03.202309:31
    Avokado

    Chilaquiles

  • 24.11.202215:19
    Vegaaninen

    Helppo vegaaninen pyttipannu

  • 05.10.202014:55
    Nopeat ja helpot

    Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo resepti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kanapyttipannu