Lohipyttipannu
Tässä nopea perjantairuoka. Lohipyttipannu tarjoillaan maukkaan sinappikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 annosta
Pyttipannu
- 800 g tuoretta lohta
- ½ vihreä kesäkurpitsa
- ½ keltainen kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl öljyä
- 3 rkl voita
- ½ dl valkoviiniä
Sinappikastike
- 1 dl Colman's-sinappijauhetta
- 3/4 dl vaaleaa siirappia
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl vettä
- 5 dl öljyä
Tarjoiluun
- tilliä
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Aloita sinappikastikkeella. Vatkaa sinappijauhe, siirappi, munankeltuainen ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Lisää öljy tipoittain ja ne kokoajan voimakkaasti vatkaten. Kun seos alkaa saada kastikkeen muodon, kaada joukkoon öljyä ohuena nauhana. Vatkaa, kunnes kastike on paksua ja kiiltävää. Pane kylmään tarjoiluun asti.
2. Kuutioi lohi ja kesäkurpitsa ja hienonna sipuli. Sulata ruokalusikallinen voita kattilassa ja kaada joukkoon viini. Kuumenna liemi ja lisää kesäkurpitsa, anna kiehua muutaman minuutin kannen alla. Kaada lävikköön.
3. Paista sipuli kahdessa ruokalusikallisessa voita. Paista lohikuutiot nopeasti kuumassa öljyssä paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Aseta kesäkurpitsa, sipuli ja lohi lämmitetyille lautasille. Tarjoile tillin ja sitruunan sekä sinappikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan