Lohipyttipannu
Tässä nopea perjantairuoka. Lohipyttipannu tarjoillaan maukkaan sinappikastikkeen kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 annosta
Pyttipannu
- 800 g tuoretta lohta
- ½ vihreä kesäkurpitsa
- ½ keltainen kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl öljyä
- 3 rkl voita
- ½ dl valkoviiniä
Sinappikastike
- 1 dl Colman's-sinappijauhetta
- 3/4 dl vaaleaa siirappia
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl vettä
- 5 dl öljyä
Tarjoiluun
- tilliä
- sitruunaa
Valmistusohje
1. Aloita sinappikastikkeella. Vatkaa sinappijauhe, siirappi, munankeltuainen ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Lisää öljy tipoittain ja ne kokoajan voimakkaasti vatkaten. Kun seos alkaa saada kastikkeen muodon, kaada joukkoon öljyä ohuena nauhana. Vatkaa, kunnes kastike on paksua ja kiiltävää. Pane kylmään tarjoiluun asti.
2. Kuutioi lohi ja kesäkurpitsa ja hienonna sipuli. Sulata ruokalusikallinen voita kattilassa ja kaada joukkoon viini. Kuumenna liemi ja lisää kesäkurpitsa, anna kiehua muutaman minuutin kannen alla. Kaada lävikköön.
3. Paista sipuli kahdessa ruokalusikallisessa voita. Paista lohikuutiot nopeasti kuumassa öljyssä paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Aseta kesäkurpitsa, sipuli ja lohi lämmitetyille lautasille. Tarjoile tillin ja sitruunan sekä sinappikastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Meksikolainen papukeitto