Oikea esteetikon päivällinen syntyy kauniista lohiperhosista ja värikkäistä vihanneksista. Kaiken lisäksi tämä ruoka on paitsi maukasta, myös erittäin terveellistä. Ellet itse halua leikata perhospihvejä, kalakauppiaasi tekee sen mielellään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g lohifileetä nahan kera
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja valkopippuria
Paistetut vihannekset
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- ½ vihreä paprika
- 1 punasipuli
- 100 g sokeriherneitä
- 4 kevätsipulia
- öljyä paistamiseen
Tarjoiluun
- 1 tuore piparjuuri
- 4 sitruunalohkoa
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Voit laittaa perunat kiehumaan ennen kuin alat valmistella lohta ja vihanneksia; ne valmistuvat nopeasti. Kuori ja raasta piparjuuri. Peitä kelmulla. Leikkaa lohifilee neljään palaan. Leikkaa jokainen pala halki nahkaan asti ja avaa kuin kirja: perhospihvi on valmis paistettavaksi.
2. Kuumenna öljy ja paahda perhospihvit nopeasti kummaltakin puolelta, sisus saa jäädä rosaksi. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Nosta pannu liedeltä ja peitä alumiinifoliolla, jolloin pihvit jälkikypsyvät sopivasti valmistaessasi vihanneksia.
3. Kuutioi paprikat. Kuori ja viipaloi punasipuli. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa palasiksi. Huuhdo sokeriherneet. Paista kaikki vihannekset yhtä aikaa nopeasti öljyssä hyvin korkealla lämmöllä. Vihanneksien kuuluu jäädä melko rapeiksi. Jaa vihannekset annoslautasille ja pane lohiperhoset vihannespedille. Ripottele runsaasti piparjuuriraastetta päälle tai tarjoile raaste erillisestä kulhosta, ellet ole varma, pitävätkö aterioitsijat piparjuuren polttavasta puraisusta. Tarjoa lisäksi sitruunalohkoja sekä vastakeitettyjä perunoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.