Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohiperhospihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g lohifileetä nahan kera
  • 2 rkl öljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Paistetut vihannekset

  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika
  • ½ vihreä paprika
  • 1 punasipuli
  • 100 g sokeriherneitä
  • 4 kevätsipulia
  • öljyä paistamiseen

Tarjoiluun

  • 1 tuore piparjuuri
  • 4 sitruunalohkoa
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Voit laittaa perunat kiehumaan ennen kuin alat valmistella lohta ja vihanneksia; ne valmistuvat nopeasti. Kuori ja raasta piparjuuri. Peitä kelmulla. Leikkaa lohifilee neljään palaan. Leikkaa jokainen pala halki nahkaan asti ja avaa kuin kirja: perhospihvi on valmis paistettavaksi.

2. Kuumenna öljy ja paahda perhospihvit nopeasti kummaltakin puolelta, sisus saa jäädä rosaksi. Mausta suolalla ja jauhetulla valkopippurilla. Nosta pannu liedeltä ja peitä alumiinifoliolla, jolloin pihvit jälkikypsyvät sopivasti valmistaessasi vihanneksia.

3. Kuutioi paprikat. Kuori ja viipaloi punasipuli. Puhdista kevätsipulit ja leikkaa palasiksi. Huuhdo sokeriherneet. Paista kaikki vihannekset yhtä aikaa nopeasti öljyssä hyvin korkealla lämmöllä. Vihanneksien kuuluu jäädä melko rapeiksi. Jaa vihannekset annoslautasille ja pane lohiperhoset vihannespedille. Ripottele runsaasti piparjuuriraastetta päälle tai tarjoile raaste erillisestä kulhosta, ellet ole varma, pitävätkö aterioitsijat piparjuuren polttavasta puraisusta. Tarjoa lisäksi sitruunalohkoja sekä vastakeitettyjä perunoita.

Oikea esteetikon päivällinen syntyy kauniista lohiperhosista ja värikkäistä vihanneksista. Kaiken lisäksi tämä ruoka on paitsi maukasta, myös erittäin terveellistä. Ellet itse halua leikata perhospihvejä, kalakauppiaasi tekee sen mielellään.

Lisää aiheesta:

Lohileike purjon keraLasten kalaherkkuLohiburgeriVärikäs kalapataKampelaa herkkusieni-yrttikastikkeen keraGrillatut lohiperhoset maustevoin kera
KalapihvitKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapihvit
  • 21.06.202112:30
    Kalamureke

    Helpot kalamurekepihvit: Katin itämaiset haukipihvit

  • 20.02.202010:35
    Viiden jälkeen

    Kalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Tonnikalapihvit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohiperhospihvit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Täytetyt siikapihvit