Lohipastrami salaatti
Kokeile herkullista lohipastrami salaattia. Voit tarjoilla annoksen vaikkapa kermaviilikastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 300 g salaattia
- 400 g merilohta
- 1/2 kurkku
- 2 punasipulia
- 1 pieni fenkoli
- 1 dl valkoista balsamicoa
- suolaa
- kuminaa
- rosepippuria
- fenkolinsiemeniä
Valmistusohje
Aloita salaatin valmistus tekemällä lohipastrami. Leikkaa lohesta pitkittäin 3 cm x 3 cm paksuja tankoja. Ripottele reilusti suolaa ja mausteita pinnalle ja anna maustua 15 minuutin ajan.
Paista maustuneet lohipalat nopeasti pannulla niin, että lohi saa kauttaaltaan väriä ja jää sisältä raa´aksi. Jäähdytä lohipalat, kääri tiukasti kelmuun ja muotoile tasaisen pyöreäksi tangoksi.
Anna kovettua jääkaapissa neljän tunnin ajan tai pakasta tunniksi. Poista kelmu ja leikkaa lohipastrami 1 cm levyisiksi siivuiksi.
Pastramin voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä, jolloin se maustuu hyvin yön yli ja on helpompi leikata siivuiksi.
Leikkaa punasipuli sekä fenkoli ohuiksi suikaleiksi, nosta ne kulhoon ja kaada päälle 1/ 2 tl suolaa, 1 tl sokeria sekä valkoista balsamicoa. Anna ainesten marinoitua ja pehmentyä seoksessa 30 minuutin ajan, välillä sekoittaen.
Leikkaa pestyn kurkun pehmeä sisäosa pois ja viipaloi kurkusta ohuita paloja. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja laita se esille tarjoiluastiaan. Nostele päälle kurkkuviipaleet, marinoidut punasipulit sekä fenkolisuikaleet ja koristele salaatti kauttaaltaan lohipastramilla.
Halutessasi voit tehdä vielä kermaviilikastikkeen, johon sekoitat tilliä, mausteita sekä sitruunanmehua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti