Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohipastrami salaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kokeile herkullista lohipastrami salaattia. Voit tarjoilla annoksen vaikkapa kermaviilikastikkeen kanssa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 300 g salaattia
  • 400 g merilohta
  • 1/2 kurkku
  • 2 punasipulia
  • 1 pieni fenkoli
  • 1 dl valkoista balsamicoa
  • suolaa
  • kuminaa
  • rosepippuria
  • fenkolinsiemeniä

Valmistusohje

Aloita salaatin valmistus tekemällä lohipastrami. Leikkaa lohesta pitkittäin 3 cm x 3 cm paksuja tankoja. Ripottele reilusti suolaa ja mausteita pinnalle ja anna maustua 15 minuutin ajan.

Paista maustuneet lohipalat nopeasti pannulla niin, että lohi saa kauttaaltaan väriä ja jää sisältä raa´aksi. Jäähdytä lohipalat, kääri tiukasti kelmuun ja muotoile tasaisen pyöreäksi tangoksi.

Anna kovettua jääkaapissa neljän tunnin ajan tai pakasta tunniksi. Poista kelmu ja leikkaa lohipastrami 1 cm levyisiksi siivuiksi.

Pastramin voi tehdä hyvin jo edellisenä päivänä, jolloin se maustuu hyvin yön yli ja on helpompi leikata siivuiksi.

Leikkaa punasipuli sekä fenkoli ohuiksi suikaleiksi, nosta ne kulhoon ja kaada päälle 1/ 2 tl suolaa, 1 tl sokeria sekä valkoista balsamicoa. Anna ainesten marinoitua ja pehmentyä seoksessa 30 minuutin ajan, välillä sekoittaen.

Leikkaa pestyn kurkun pehmeä sisäosa pois ja viipaloi kurkusta ohuita paloja. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja laita se esille tarjoiluastiaan. Nostele päälle kurkkuviipaleet, marinoidut punasipulit sekä fenkolisuikaleet ja koristele salaatti kauttaaltaan lohipastramilla.

Halutessasi voit tehdä vielä kermaviilikastikkeen, johon sekoitat tilliä, mausteita sekä sitruunanmehua.

Lisää aiheesta:

Tomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosLohinyytit á la Meri-TuuliVihannes-kalapateeLohta rucolapeston keraKevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen keraPerunankuorisipsit
LohisalaattiKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohisalaatti
  • 19.7.08:31
    Salaatit

    Chef Wallinin lämminsavukirjolohisalaatti

  • 20.07.202208:26
    Salaatit

    Lohi-avokadosalaatti Harri Syrjäsen tapaan

  • 18.02.201300:00
    Salaatit

    Graavilohisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohipastramia salaattipedillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lohisalaatti ruohosipulikastikkeen kera