Lohipaistos

Lohipaistokseen käytetään mieluiten suolattua lohta, harvemmin savulohta. Saat sillipaistoksen, jos korvaat lohen liotetuilla suolasillifileillä. Tarjoile paistoksen kanssa voisulaa.

4 annosta

  • 300 g viipaloitua suolalohta
  • 1 sipuli
  • 500 g kylmiä keitettyjä perunoita
  • 1 dl tilliä
  • voita vuokaan
  • valkopippuria myllystä
  • 4 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi sipuli. Kiehauta hieman vettä kattilassa ja esikeitä sipulia minuutin ajan. Viipaloi keitetyt perunat. Silppua tilli.

2. Aseta kerroksittain lohta, perunoita, sipulia ja tilliä voideltuun vuokaan. Laita päällimmäiseksi kauniita, ohuita perunaviipaleita. Mausta kerrokset varovasti pippurilla.

3. Kiehauta maito ja anna sen jäähtyä. Vatkaa maito munan sekaan, näin paistos ei juoksetu. Kaada munamaito vuokaan ja tarkista, että se peittää perunat kunnolla. Paista uunissa 45 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.