Lohinyytit á la Meri-Tuuli
Meri-Tuuli Lindström teki ihanat lohinyytit Köyhät ritarit ohjelmassa MTV3-kanavalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle hengelle
- 1 lohifile neljään osaan leikattuna
- 1 tlk kookosmaitoa
- kalakastiketta
- n. 1 rkl makeaa chilikastiketta
- sitruunaruohoa pitkittäin halkaistuna
- 2 valkosipulin kynttä ohuiksi viipaloituna
- inkivääriä viipaloituna
- 12 herkkusientä viipaloituna
- 2 paprikaa suikaloituna
- 1 purjo pitkiksi suikaleiksi leikattuna
- 4 limeä
- foliota
- korianteria
Valmistusohje
Pirskota lohipalojen päälle kalakastiketta ja purista limeä. Jätä hetkeksi marinoitumaan.
Leikkaa foliosta 8 palaa, suunnilleen leveyden mittaisia neliöitä. Laita yhteen nyyttiin aina 2 palaa foliota päällekkäin, joiden päälle nyytti kootaan. Folio taitetaan keskeltä ja kiinnitetään kolmesta reunasta, joten asettele täyte sen mukaan.
Kokoa nyytti näin: laita pohjimmaiseksi purjoa, paprikaa ja herkkusieniä. Päälle muutama inkiväärin viipale, valkosipulia ja sitruunaruohon vartta. Taita sitruunaruoho muutamasta kohdasta ennen lisäämistä niin, että se napsahtaa. Näin herkulliset mehut lähtevät hyvin liikkeelle. Pirskottele vihanneksien päälle soijaa, kalakastiketta ja makeaa chilikastiketta.
Asettele lohipala vihanneskasan päälle. Raasta lohifileen päälle limen kuorta ja mausta vielä soijalla. Nosta folion reunoja hieman, että nyytistä muodostuu pieni vuoka ja kaada sen jälkeen kalan päälle kookosmaitoa, n. ½ -1 dl. Taita reunat huolellisesti ja laita nyytit uuniin vuoassa.
Paista 175°c:ssa n. 20 minuuttia. Avaa 15 minuutin jälkeen yksi nyytti ja kokeile lohen kypsyyttä, ettei kala kypsy liikaa. Tarjoile korianterisipulin ja nuudeleiden tai jasmiiniriisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa