Lohinyytit
Ravintolaillan tuntua kotiin ihanilla lohinyyteillä ja mädillä!
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 2 ohutta viipaletta kylmäsavulohta
- pala purjoa
- 40 g lohenmätiä
- 1 limetti
- tilliä
Kastike
- 1 dl sinappia
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
- 1 rkl appelsiinimehua
- 1/2 dl öljyä
- tilliä
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Mittaa kulhoon kaikki muut aineet paitsi öljy ja tilli. Lisää viimeisenä öljy koko ajan vatkaten. Hienonna kastikkeen joukkoon tilliä. Irrota purjosta pala lehteä. Kasta lehti hetkeksi kiehuvaan veteen niin, että se pehmenee.
Tee lohiviipaleista pieniä rullia. Leikkaa purjosta ohuita nauhoja, joilla sidot lohirullat kiinni.
Annostele kastiketta ohuina nauhoina lautasille. Asettele lohinyytit osittain kastikkeen päälle. Koristele lautaset limettiviipaleilla, joille on aseteltu pieni nokare mätiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Taivaallinen omenahillo
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa