Lohinyytit
Ravintolaillan tuntua kotiin ihanilla lohinyyteillä ja mädillä!
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 2 ohutta viipaletta kylmäsavulohta
- pala purjoa
- 40 g lohenmätiä
- 1 limetti
- tilliä
Kastike
- 1 dl sinappia
- 1 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl Rajamäen Omenaviinietikkaa
- 1 rkl appelsiinimehua
- 1/2 dl öljyä
- tilliä
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Mittaa kulhoon kaikki muut aineet paitsi öljy ja tilli. Lisää viimeisenä öljy koko ajan vatkaten. Hienonna kastikkeen joukkoon tilliä. Irrota purjosta pala lehteä. Kasta lehti hetkeksi kiehuvaan veteen niin, että se pehmenee.
Tee lohiviipaleista pieniä rullia. Leikkaa purjosta ohuita nauhoja, joilla sidot lohirullat kiinni.
Annostele kastiketta ohuina nauhoina lautasille. Asettele lohinyytit osittain kastikkeen päälle. Koristele lautaset limettiviipaleilla, joille on aseteltu pieni nokare mätiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti