Lohikätköt
Pieni luksusalkuruoka, joka voi olla jo valmiina jääkaapissa muutama tunti ennen vieraiden tuloa. Nämä sopivat hienosti myös noutopöytään.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Viisi kappaletta
- 10 ohutta savulohiviipaletta
- 1,5 dl kuohukermaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl etikkaa
- 400 g katkarapuja kuorineen
- 1 nippu tiliä silputtuna
- piparjuuriraastetta
- 1 prk rasvakalanmätiä, punaista
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut, silppupa ne, mutta säästä muutama koristeeksi.
2. vaahdota kerma sokerin kanssa kovaksi, sekoita siihen etikka, katkaravut ja tilisilppua. Mausta piparjuurella.
3. Liitä yhteen aina kaksi lohiviipaletta ja kierrä ne rullalle. Peitä vati salaatinlehdillä ja nosta lohirullat salaattipedille. Täytä kierteet katkarapukermalla ja koristele mädillä, katkaravuilla ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa