Lohicarpaccio herkkusienillä
Carpaccio on suuri ja hyvin ohut viipale laadukasta raakaa lihaa tai kalaa. On tärkeää, että kala on todella tuoretta. Mukava makuelämys on annos, jossa toinen viipale on tuoretta lohta ja toinen savulohta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 400 g raakaa, tuoretta lohta ohuina viipaleina
- 2 sitruunaa
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 1 dl Colman's-sinappijauhetta
- 3/4 dl vaaleaa siirappia
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl vettä
- ½ dl ruokaöljyä
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
1. Sinappikastike: Sekoita sinappijauhe, siirappi, munankeltuainen ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Valmis kastike on kiiltävää ja paksua, ja se tarjoillaan jääkaappikylmänä. Jos haluat kastikkeesta ohuempaa, lisää vettä, kunnes koostumus on sopiva.
2. Jos viipaloit lohen itse, käytä ohutta, erittäin terävää lohiveistä. Pane kullekin lautaselle kaksi lohiviipaletta. Puhdista herkkusienet, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja annostele lautasille.
3. Pirskottele kalan päälle muutama tippa sinappikastiketta. Jos kastike on koostumukseltaan paksua, voit pursottaa kalalle ohuen kastikehunnun. Mausta ripauksella vastarouhittua mustapippuria ja nosta lopuksi jokaiselle lautaselle puolikas sitruuna.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut