Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohicarpaccio herkkusienillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 400 g raakaa, tuoretta lohta ohuina viipaleina
  • 2 sitruunaa
  • 200 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 dl Colman's-sinappijauhetta
  • 3/4 dl vaaleaa siirappia
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl vettä
  • ½ dl ruokaöljyä
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

1. Sinappikastike: Sekoita sinappijauhe, siirappi, munankeltuainen ja vesi tasaiseksi tahnaksi. Lisää öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Valmis kastike on kiiltävää ja paksua, ja se tarjoillaan jääkaappikylmänä. Jos haluat kastikkeesta ohuempaa, lisää vettä, kunnes koostumus on sopiva.

2. Jos viipaloit lohen itse, käytä ohutta, erittäin terävää lohiveistä. Pane kullekin lautaselle kaksi lohiviipaletta. Puhdista herkkusienet, leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi ja annostele lautasille.

3. Pirskottele kalan päälle muutama tippa sinappikastiketta. Jos kastike on koostumukseltaan paksua, voit pursottaa kalalle ohuen kastikehunnun. Mausta ripauksella vastarouhittua mustapippuria ja nosta lopuksi jokaiselle lautaselle puolikas sitruuna.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaGrillattua pikagraavilohta sinappikastikkeen keraVoilla maustettu graavikalaGraavilohta sinappi-tillikastikkeellaKevyt lohivanukas
LohicarpaccioGluteenitonLaktoositonAlkuruoatKalaruoka

Carpaccio on suuri ja hyvin ohut viipale laadukasta raakaa lihaa tai kalaa. On tärkeää, että kala on todella tuoretta. Mukava makuelämys on annos, jossa toinen viipale on tuoretta lohta ja toinen savulohta.

Tuoreimmat aiheesta

Lohicarpaccio
  • 06.03.201311:31
    Lohifilee

    Piparjuurimarinoitua lohta

  • 31.03.201508:57
    Graavilohi

    Vappu Pimiän hapolla kypsytettyä lohta ja yrttisipulidressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohi-carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohicarpaccio herkkusienillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohicarpaccio basilikalla