Lohi-scampivartaat
Kun kaikki ainekset grillataan erikseen, lopputulos on täydellinen. Tarjoa lisänä erilaisia vihannesvartaita, salaattia ja kylmää kastiketta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
4 annosta
- 4 lohen fileepalaa, à 150g
- 16 scampia
- puuvartaita
Lohivartaiden marinadi
- 1½ dl soijaa
- 1 ½ rkl kuivaa sherryä
- 3 rkl sokeria
- 1 puristettu valkosipulinkynsi
- ½ rkl inkivääriä raasteena
Scampimarinadi
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 rkl chiliä (espanjanpippuria)
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita soija, sherry, sokeri ja inkivääri lohimarinadiksi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita. Leikkaa lohi pitkänomaisiksi paloiksi ja marinoi paloja puoli tuntia.
2. Scampimarinadi: Purista sitruunamehu ja hienonna chili. Sekoita keskenään öljy, chili ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita. Marinoi scampeja puoli tuntia.
3. Pujota lohipalat ja scampit eri vartaisiin. Grillaa lohivartaita 3-4 minuuttia molemmin puolin ja scampivartaita 2-3 minuuttia molemmin puolin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka