Lohi-scampivartaat

Kun kaikki ainekset grillataan erikseen, lopputulos on täydellinen. Tarjoa lisänä erilaisia vihannesvartaita, salaattia ja kylmää kastiketta.

4 annosta

  • 4 lohen fileepalaa, à 150g
  • 16 scampia
  • puuvartaita

Lohivartaiden marinadi

  • 1½ dl soijaa
  • 1 ½ rkl kuivaa sherryä
  • 3 rkl sokeria
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • ½ rkl inkivääriä raasteena

Scampimarinadi

  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 rkl chiliä (espanjanpippuria)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita soija, sherry, sokeri ja inkivääri lohimarinadiksi. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita. Leikkaa lohi pitkänomaisiksi paloiksi ja marinoi paloja puoli tuntia.

2. Scampimarinadi: Purista sitruunamehu ja hienonna chili. Sekoita keskenään öljy, chili ja sitruunamehu. Purista joukkoon valkosipulinkynsi ja sekoita. Marinoi scampeja puoli tuntia.

3. Pujota lohipalat ja scampit eri vartaisiin. Grillaa lohivartaita 3-4 minuuttia molemmin puolin ja scampivartaita 2-3 minuuttia molemmin puolin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!