Lohi-pastasalaatti
Tämä herkullinen salaatti on täynnä hyviä ja terveellisiä aineksia: Täysjyväpastaa, lohta, parsakaalia ja paprikaa. Älä pelästy munankeltuaista. Se maustaa erittäin kevyen mutta raikkaan kastikkeen ja tekee siitä ihanan kermaisen.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 6 dl täysjyväpastaa
- 300 g pakastettua parsakaalia
- 1 punainen paprika
- 1 rkl rapsiöljyä
- 500 g ruodotonta lohifileetä
- 5 dl vettä
- 1 ½ tl suolaa
- 5 kokonaista valkopippuria
Kastike
- 2 dl lohilientä
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- puolen sitruunan mehu ja kuori
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 munankeltuainen
Valmistusohje
1. Leikkaa lohi aika isoiksi paloiksi. Kuumenna vesi kiehuvaksi suolan ja valkopippurien kera. Lisää lohi. Kuumenna jälleen kiehuvaksi, laita päälle kansi ja keitä n. 5 minuuttia. Laita kattila puiselle leikkuulaudalle, jossa lohi saa jälkikiehua 5 minuuttia.
2. Keitä täysjyväpasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää parsakaali ja hienoksi suikaloitu paprika kun pasta on lähes valmis. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada vesi sen jälkeen pois. Tiputtele päälle rapsiöljyä.
3. Sitruunakastike: Vatkaa vehnäjauhot ja tilkka lohilientä. Lisää loput liemestä (yhteensä 2 dl) ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti. Ota kattila liedeltä ja lisää suikaloitu sitruunankuori, sitruunamehu sekä rakuuna. Lisää keltuainen. Asettele lohipaloja pastasalaatin päälle, viimeistele kastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje