Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella
Kahden kalalajin palmikointi näyttää erittäin hyvältä tarjoiltuna. Tämä kalapalmikko tarjoillaan nuudeleiden ja paprikanmakuisen kastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Kuudelle
- 600 g kuhafileetä
- 400 g lohifileetä
- 1 rkl hienonnettua salottisipulia
- ½ dl valkoviiniä
- ½ dl kalafondia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Paprikakastike
- 2 punaista paprikaa
- 50 g voita
- 5 dl kalalientä
- 3 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Vihannesnuudelit
- 1 porkkana
- ½ palsternakka
- ½ lanttu
- 1 purjo
- jauhettua muskottipähkinää
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kalapalmikko: Leikkaa kalafileet pitkiksi paloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista sipuli kattilassa. Lisää kalafondi ja valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalapalat ja anna kiehua hiljaa seoksessa, kunnes ne ovat läpikotaisin kypsiä. Nosta kalat liemestä reikäkauhalla. Kiedo lohi- ja kuhasuikaleet toistensa ympärille palmikon tavoin.
2. Paprikakastike: Halkaise paprika, poista siemenet ja väliseinämät. Keitä paprikapalat voissa ja kalaliemessä kannen alla pehmeiksi, sekoita sitten tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Siivilöi ja kaada kattilaan, lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Vihannesnuudelit: Kuori ja puhdista juurekset ja viipaloi pitkiksi paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo ja suikaloi valkoinen osa. Keitä kaikki vihannekset vedessä ja huuhdo kylmässä vedessä. Paista kasvikset voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja hippusella muskottia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen