Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kahden kalalajin palmikointi näyttää erittäin hyvältä tarjoiltuna. Tämä kalapalmikko tarjoillaan nuudeleiden ja paprikanmakuisen kastikkeen kera.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Kuudelle

  • 600 g kuhafileetä
  • 400 g lohifileetä
  • 1 rkl hienonnettua salottisipulia
  • ½ dl valkoviiniä
  • ½ dl kalafondia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Paprikakastike

  • 2 punaista paprikaa
  • 50 g voita
  • 5 dl kalalientä
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Vihannesnuudelit

  • 1 porkkana
  • ½ palsternakka
  • ½ lanttu
  • 1 purjo
  • jauhettua muskottipähkinää
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kalapalmikko: Leikkaa kalafileet pitkiksi paloiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista sipuli kattilassa. Lisää kalafondi ja valkoviini ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalapalat ja anna kiehua hiljaa seoksessa, kunnes ne ovat läpikotaisin kypsiä. Nosta kalat liemestä reikäkauhalla. Kiedo lohi- ja kuhasuikaleet toistensa ympärille palmikon tavoin.

2. Paprikakastike: Halkaise paprika, poista siemenet ja väliseinämät. Keitä paprikapalat voissa ja kalaliemessä kannen alla pehmeiksi, sekoita sitten tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Siivilöi ja kaada kattilaan, lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Vihannesnuudelit: Kuori ja puhdista juurekset ja viipaloi pitkiksi paloiksi. Puhdista ja huuhdo purjo ja suikaloi valkoinen osa. Keitä kaikki vihannekset vedessä ja huuhdo kylmässä vedessä. Paista kasvikset voissa ja mausta suolalla, pippurilla ja hippusella muskottia.

Lisää aiheesta:

Halstrattua kalaa savoijinkaalin keraPunakampelakääryleet vihanneskastikkeellaThiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläKalakeitto leipäkuutioiden ja salsan keraKalalla täytettyä paprikaa maissipuuron keraKalaa paprikakastikkeessa
Keitetty lohiKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Keitetty lohi
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kylmä, keitetty kesälohi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keitettyä lohta

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohileike purjon kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-kuhapalmikko paprikakastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Keitettyä lohta ja tilli-hollandaisekastiketta