Lohi-katkarapucocktail mangon, limetin ja avokadon kera
Jäämurskapediltä tarjottavat alkupalacocktailit eivät oikeastaan ole enää muodissa. Tämän alkupalan maku ei kuitenkaan ole lainkaan vanhanaikainen, sillä siinä yhdistyvät eksoottiset mango, avokado sekä pirteä korianteri.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- ½ mango
- 1 pieni punasipuli
- ½ kurkku
- 1 avokado
- 400 g katkarapuja
- 150 g savulohta
- 1 tl vastapuristettua limettimehua
- 2 tl hienonnettua korianteria
- 1/4 jäävuorisalaattia
- 1 tomaatti
Koristeluun
- 4 limetin lohkoa
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Leikkaa mango, punasipuli, kurkku, tomaatti ja avokado pieniksi kuutioiksi. Kuori katkaravut. Säästä muutama katkarapu koristeluun ja leikkaa loput kuutioiksi. Leikkaa jäävuorisalaatti ohuiksi suikaleiksi ja lohi kuutioiksi.
2. Sekoita kasvis- hedelmäkuutiot, salaattisuikaleet sekä katkarapu- ja lohikuutiot. Kaada päälle limettimehua ja mausta korianterilla.
3. Huuhtele salaatinlehdet. Asettele lehdet cocktaillaseihin, täytä lasit katkarapu-lohisalaatilla ja koristele limetin lohkolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti