Lohi-kampasimpukkacarpaccio

Tämä on oikein ylellinen alkuruoka, jonka voi myös tarjoilla kevyenä illallisena. Lohi pitää pakastaa vuorokauden ajan ennen syömistä. Tarjoile ranskankerman kanssa, eri kulhosta.

Neljälle

  • 12 isoa kampasimpukkaa
  • 1 punasipuli
  • erilaisia salaatteja
  • 200 g raakaa lohta paperinohuina viipaleina
  • 100 g muikunmätiä

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • ½ rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • crème fraichea (ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Sekoita oliiviöljy, soija, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Ota kastikkeesta kolmannes sivuun penslausta varten ja kaada loput kulhoon. Hienonna punasipuli.

2. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja kääntele kastikkeen kera kulhossa. Tee lohesta ja salaatista neljä pientä leivosta lautasille. Ripottele suolaa ja pippuria kerrosten väliin.

3. Viipaloi kampasimpukat paperinohuesti. Laita ne päällimmäiseksi lautasille ja penslaa lopulla kastikkeella. Laita kylmään hetkeksi.

4. Ripottele päälle punasipulia, koristele muikunmädillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja