Lohi-kampasimpukkacarpaccio

Tämä on oikein ylellinen alkuruoka, jonka voi myös tarjoilla kevyenä illallisena. Lohi pitää pakastaa vuorokauden ajan ennen syömistä. Tarjoile ranskankerman kanssa, eri kulhosta.

Neljälle

  • 12 isoa kampasimpukkaa
  • 1 punasipuli
  • erilaisia salaatteja
  • 200 g raakaa lohta paperinohuina viipaleina
  • 100 g muikunmätiä

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • ½ rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • crème fraichea (ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Sekoita oliiviöljy, soija, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Ota kastikkeesta kolmannes sivuun penslausta varten ja kaada loput kulhoon. Hienonna punasipuli.

2. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja kääntele kastikkeen kera kulhossa. Tee lohesta ja salaatista neljä pientä leivosta lautasille. Ripottele suolaa ja pippuria kerrosten väliin.

3. Viipaloi kampasimpukat paperinohuesti. Laita ne päällimmäiseksi lautasille ja penslaa lopulla kastikkeella. Laita kylmään hetkeksi.

4. Ripottele päälle punasipulia, koristele muikunmädillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.