Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lohi-kampasimpukkacarpaccio

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 12 isoa kampasimpukkaa
  • 1 punasipuli
  • erilaisia salaatteja
  • 200 g raakaa lohta paperinohuina viipaleina
  • 100 g muikunmätiä

Kastike

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl kiinalaista soijaa
  • ½ rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • crème fraichea (ranskankermaa)

Valmistusohje

1. Sekoita oliiviöljy, soija, viinietikka, suola ja pippuri kastikkeeksi. Ota kastikkeesta kolmannes sivuun penslausta varten ja kaada loput kulhoon. Hienonna punasipuli.

2. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi ja kääntele kastikkeen kera kulhossa. Tee lohesta ja salaatista neljä pientä leivosta lautasille. Ripottele suolaa ja pippuria kerrosten väliin.

3. Viipaloi kampasimpukat paperinohuesti. Laita ne päällimmäiseksi lautasille ja penslaa lopulla kastikkeella. Laita kylmään hetkeksi.

4. Ripottele päälle punasipulia, koristele muikunmädillä.

Tämä on oikein ylellinen alkuruoka, jonka voi myös tarjoilla kevyenä illallisena. Lohi pitää pakastaa vuorokauden ajan ennen syömistä. Tarjoile ranskankerman kanssa, eri kulhosta.

Lisää aiheesta:

HummericocktailLohi-carpaccioRiisipaperirullat lohen ja dippikastikkeen keraLohitartar avokadon keraFetajuustosalaatti munanlohkojen keraLohisalaatti isollekin joukolle
LohicarpaccioAlkuruoatKastikkeet ja dipitKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohicarpaccio
  • 06.03.201311:31
    Lohifilee

    Piparjuurimarinoitua lohta

  • 31.03.201508:57
    Graavilohi

    Vappu Pimiän hapolla kypsytettyä lohta ja yrttisipulidressing

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohi-carpaccio

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohicarpaccio herkkusienillä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lohicarpaccio basilikalla