Erilaiset palkokasvit ovat tärkeä osa kreetalaista keittiötä, ja monia muita välimerenkeittiöitä. Linssipyreetä tai favaa voi tarjoilla alkuruokana punasipulin, mustien oliivien, tomaattien ja leivän kera. Sose sopii hyvin myös lisäkkeeksi tai seisovaan pöytään.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 3 dl punaisia linssejä
- 7 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 sitruunan mehu
Tarjoiluun
- oliiviöljyä
- punasipulia
- mustia oliiveja
- tomaattia
- persiljaa
- leipää
Valmistusohje
1. Huuhdo linssit ja laita ne kattilaan. Lisää vesi ja suola, kuumenna kiehuvaksi ja kuori pois vaahto. Anna kiehua hiljalleen kannen alla tunnin ajan.
2. Kaada pois ylimääräinen vesi ja soseuta linssit. Lisää puristettu valkosipuli, sitruunamehu ja oliiviöljy.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.