Linssikeitto
Linssikeitto on maukasta ja helppo valmistaa. Se sopii mainiosti myös kasvissyöjille, sillä linssi on hyvä proteiinin lähde.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 1 pieni porkkana
- puolikas varsisellerinvarsi
- 1 punainen chili
- 1 l kasvislientä
- persiljaa
- öljyä
- mustapippuria
- (suolaa)
Valmistusohje
Huuhtele linssit runsaassa kylmässä vedessä. Silppua sipuli, porkkana ja varsiselleri sekä chili.
Lurauta kattilan pohjalle tilkka öljyä ja kuullota kasviksia hetki, lisää sitten tomaattimurska ja linssit. Kaada päälle kasvisliemi. Keitä kannen alla kunnes linssit ovat pehmeitä eli noin 10–15 minuuttia.
Mausta mustapippurilla ja tarkista maku: lisää suolaa, jos tarpeen. Koristele keitto tuoreella silputulla persiljalla.
Tämän keiton voi myös soseuttaa, silloin kasvikset voi jättää vähän isommiksi paloiksi, mikä nopeuttaa valmisteluja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka