Linssikeitto
Linssikeitto on maukasta ja helppo valmistaa. Se sopii mainiosti myös kasvissyöjille, sillä linssi on hyvä proteiinin lähde.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl punaisia linssejä
- 1 tlk tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 1 pieni porkkana
- puolikas varsisellerinvarsi
- 1 punainen chili
- 1 l kasvislientä
- persiljaa
- öljyä
- mustapippuria
- (suolaa)
Valmistusohje
Huuhtele linssit runsaassa kylmässä vedessä. Silppua sipuli, porkkana ja varsiselleri sekä chili.
Lurauta kattilan pohjalle tilkka öljyä ja kuullota kasviksia hetki, lisää sitten tomaattimurska ja linssit. Kaada päälle kasvisliemi. Keitä kannen alla kunnes linssit ovat pehmeitä eli noin 10–15 minuuttia.
Mausta mustapippurilla ja tarkista maku: lisää suolaa, jos tarpeen. Koristele keitto tuoreella silputulla persiljalla.
Tämän keiton voi myös soseuttaa, silloin kasvikset voi jättää vähän isommiksi paloiksi, mikä nopeuttaa valmisteluja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike