Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Linssicurrya ja pinaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kevyt, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 3 dl keltaisia linssejä
  • 250 g pakastepinaattia
  • ½-1 rkl punaista chiliä
  • 2 vihreää chiliä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 5-6 dl vettä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 dl vettä
  • 1 rkl garam masalaa (mausteseos)

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti, valuta ja purista siitä niin paljon vettä pois kuin mahdollista. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna. Laita linssit, pinaatti, punainen ja vihreä chili, suola, kurkuma sekä 5 dl vettä kattilaan ja keitä n. 15 minuuttia kunnes linssit ovat pehmenneet ja vesi haihtunut.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa keskilämpöiseksi. Ruskista valkosipuli mutta älä polta. Lisää linssiseos ja paista n. 5 minuuttia kunnes pinaatti on ruskistunut. Sekoittele koko ajan jotta pinaatti ei pala pohjaan.

3. Lisää 1-2 dl vettä niin että seoksesta tulee kastikemainen. Mausta garam masalalla, sekoita ja anna kiehua 5 minuuttia keskilämmöllä.

VINKKI: Pirskottele curryyn vettä, jos se vaikuttaa kuivuvan liikaa. Intiassa monella on vesikulho lieden vieressä, josta tarvittaessa pirskotellaan vettä ruokiin; vettä lisätään koko ajan niin vähän kuin vain tarvitaan, jotta ruokalaji pysyy vain juuri kosteana ja niin etteivät mausteet pala ruoanlaiton aikana.

Tämä kotiruoka on kotoisin Darjeelingista, intialaisesta, varsinkin teestä tunnetusta provinssista. Linssit ja pinaatti käyvät hyvin yhteen. Tarjoile sellaisenaan riisin kera tai lisukkeena jonkin muun ruoan kanssa.

Lisää aiheesta:

Pinaatti-perunacurryKikhernecurryJogurttikeittoPapu-linssicurryMustasilmäpapuja intialaiseen tapaanKaalia intialaisittain
KasviscurryPääruoatLisäkeruoatGoGreenKasvisruokaKevytLaktoositonGluteenitonKananmunatonAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry
  • 02.04.202008:33
    Hellapoliisi

    Katin helppo tempecurry – testaa kasviproteiinien aatelinen

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Perunacurry inkiväärin ja chilin kera

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Curryherkkusienet

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Currykurkku

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Pinaatti-perunacurry