Linssicurrya ja pinaattia

Tämä kotiruoka on kotoisin Darjeelingista, intialaisesta, varsinkin teestä tunnetusta provinssista. Linssit ja pinaatti käyvät hyvin yhteen. Tarjoile sellaisenaan riisin kera tai lisukkeena jonkin muun ruoan kanssa.

Neljälle

  • 3 dl keltaisia linssejä
  • 250 g pakastepinaattia
  • ½-1 rkl punaista chiliä
  • 2 vihreää chiliä
  • 1 ½ tl suolaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 5-6 dl vettä
  • 1 dl ruokaöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1-2 dl vettä
  • 1 rkl garam masalaa (mausteseos)

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti, valuta ja purista siitä niin paljon vettä pois kuin mahdollista. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna. Laita linssit, pinaatti, punainen ja vihreä chili, suola, kurkuma sekä 5 dl vettä kattilaan ja keitä n. 15 minuuttia kunnes linssit ovat pehmenneet ja vesi haihtunut.

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa keskilämpöiseksi. Ruskista valkosipuli mutta älä polta. Lisää linssiseos ja paista n. 5 minuuttia kunnes pinaatti on ruskistunut. Sekoittele koko ajan jotta pinaatti ei pala pohjaan.

3. Lisää 1-2 dl vettä niin että seoksesta tulee kastikemainen. Mausta garam masalalla, sekoita ja anna kiehua 5 minuuttia keskilämmöllä.

VINKKI: Pirskottele curryyn vettä, jos se vaikuttaa kuivuvan liikaa. Intiassa monella on vesikulho lieden vieressä, josta tarvittaessa pirskotellaan vettä ruokiin; vettä lisätään koko ajan niin vähän kuin vain tarvitaan, jotta ruokalaji pysyy vain juuri kosteana ja niin etteivät mausteet pala ruoanlaiton aikana.

Parhaat ruokaohjelmat