Linssicurry
Tässä perinteinen intialainen linssicurry. Reseptiä on kuitenkin hieman yksinkertaistettu, sillä Intiassa curryn valmistaminen on monimutkainen prosessi. Alkuperäisreseptissä käytetään pieniä keltaisia linssejä. Jos et löydä sellaisia, voit käyttää esimerkiksi vihreitä tai punaisia linssejä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl linssejä
- 7-8 dl vettä
- 1 keskikokoinen sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tomaattia
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl jauhettua korianteria
- ½ tl jauhettua punaista chiliä
- 1 tl suolaa
- 3 rkl ruokaöljyä
- 1 tl garam masalaa
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
1. Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit.
2. Keitä linssejä, sipulia, tomaatteja, inkivääriä, mausteita ja suolaa miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes linssit ovat pehmeitä ja vesi on imeytynyt niihin.
3. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Ruskista valkosipulia muutaman minuutin ajan. Varo, ettei se pääse palamaan. Lisää linssit, sekoita ja anna curryn hautua 5-6 minuuttia. Sekoita garam masala pataan ja ripottele päälle korianteria. Tarjoile lisänä leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan