Linssicurry

Tässä perinteinen intialainen linssicurry. Reseptiä on kuitenkin hieman yksinkertaistettu, sillä Intiassa curryn valmistaminen on monimutkainen prosessi. Alkuperäisreseptissä käytetään pieniä keltaisia linssejä. Jos et löydä sellaisia, voit käyttää esimerkiksi vihreitä tai punaisia linssejä.

4 annosta

  • 4 dl linssejä
  • 7-8 dl vettä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 tomaattia
  • 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl jauhettua punaista chiliä
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl ruokaöljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohje

1. Huuhtele ja valuta linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kalttaa, kuori ja hienonna tomaatit.

2. Keitä linssejä, sipulia, tomaatteja, inkivääriä, mausteita ja suolaa miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes linssit ovat pehmeitä ja vesi on imeytynyt niihin.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Ruskista valkosipulia muutaman minuutin ajan. Varo, ettei se pääse palamaan. Lisää linssit, sekoita ja anna curryn hautua 5-6 minuuttia. Sekoita garam masala pataan ja ripottele päälle korianteria. Tarjoile lisänä leipää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja