Linssi-rucolasalaatti
Vihreät linssit sopivat myös salaattiin. Tarjoa salaatti noutopöydästä tai lisukkeena päivällisellä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl kuivattuja vihreitä linssejä
- 8 dl vettä
- tilkka soijaa
- 1 punasipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- suolaa, pippuria
- viinietikkaa, öljyä
- rucolaa tai muuta salaattia
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Huuhtele linssit hyvin. Keitä linssejä soijalla maustetussa vedessä 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta lävikössä.
2. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita lämpimiin linsseihin sipulisuikaleet, puristetut valkosipulinkynnet, suola, pippuri, öljy ja viinietikka.
3. Levitä linssiseos rucolanlehtien päälle ja koristele hienonnetulla persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti