Linssi-rucolasalaatti

Vihreät linssit sopivat myös salaattiin. Tarjoa salaatti noutopöydästä tai lisukkeena päivällisellä.

4 annosta

  • 4 dl kuivattuja vihreitä linssejä
  • 8 dl vettä
  • tilkka soijaa
  • 1 punasipuli
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • suolaa, pippuria
  • viinietikkaa, öljyä
  • rucolaa tai muuta salaattia
  • hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Huuhtele linssit hyvin. Keitä linssejä soijalla maustetussa vedessä 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta lävikössä.

2. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita lämpimiin linsseihin sipulisuikaleet, puristetut valkosipulinkynnet, suola, pippuri, öljy ja viinietikka.

3. Levitä linssiseos rucolanlehtien päälle ja koristele hienonnetulla persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.