Linssi-rucolasalaatti
Julkaistu
Vihreät linssit sopivat myös salaattiin. Tarjoa salaatti noutopöydästä tai lisukkeena päivällisellä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl kuivattuja vihreitä linssejä
- 8 dl vettä
- tilkka soijaa
- 1 punasipuli
- 1-2 valkosipulinkynttä
- suolaa, pippuria
- viinietikkaa, öljyä
- rucolaa tai muuta salaattia
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Huuhtele linssit hyvin. Keitä linssejä soijalla maustetussa vedessä 30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä. Valuta lävikössä.
2. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi. Sekoita lämpimiin linsseihin sipulisuikaleet, puristetut valkosipulinkynnet, suola, pippuri, öljy ja viinietikka.
3. Levitä linssiseos rucolanlehtien päälle ja koristele hienonnetulla persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka