Limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia
Äitienpäivän kunniaksi syödään juhlavasti. Maittavaksi alkuruoaksi voi valmistaa Sami Garamin ohjeella limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 200 g nahatonta lohifileetä
- 2 limeä
- 1 tl sokeria
- ripaus suolaa
- kourallinen rucolaa
- 1 porkkana
- 0,5 punasipulia
- 2 rkl chiliöljyä
- kokojyväleipää
Valmistusohje
Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne lautaselle. Purista palojen päälle limen mehua ja mausta ripauksella sokeria ja suolaa. Leikkaa kuoritusta limen puolikkaasta aivan ohuita viipaleita ja asettele niitä lohipalojen päälle.
Rullaa lohipalat ruusuiksi ja anna niiden kypsyä jääkaapissa kymmenisen minuuttia.
Nosta rucolanlehdet kulhoon ja leikkaa porkkana kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi rucolan joukkoon. Leikkaa myös punasipuli aivan ohuiksi viipaleiksi ja sekoita salaattiin. Roiskuta öljyä salaatin päälle ja sekoita.
Nosta salaattia lautaselle ja aseta lohiruusu päälle. Paahda leipää marinoidun lohen kyytipojaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan