Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Äitienpäivän kunniaksi syödään juhlavasti. Maittavaksi alkuruoaksi voi valmistaa Sami Garamin ohjeella limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • 200 g nahatonta lohifileetä
  • 2 limeä
  • 1 tl sokeria
  • ripaus suolaa
  • kourallinen rucolaa
  • 1 porkkana
  • 0,5 punasipulia
  • 2 rkl chiliöljyä
  • kokojyväleipää

Valmistusohje

Leikkaa lohifilee ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne lautaselle. Purista palojen päälle limen mehua ja mausta ripauksella sokeria ja suolaa. Leikkaa kuoritusta limen puolikkaasta aivan ohuita viipaleita ja asettele niitä lohipalojen päälle.

Rullaa lohipalat ruusuiksi ja anna niiden kypsyä jääkaapissa kymmenisen minuuttia.

Nosta rucolanlehdet kulhoon ja leikkaa porkkana kuorimaveitsellä ohuiksi lastuiksi rucolan joukkoon. Leikkaa myös punasipuli aivan ohuiksi viipaleiksi ja sekoita salaattiin. Roiskuta öljyä salaatin päälle ja sekoita.

Nosta salaattia lautaselle ja aseta lohiruusu päälle. Paahda leipää marinoidun lohen kyytipojaksi.

Lisää aiheesta:

Lohi-carpaccioLohitartar avokadon keraHiillostettua lohta ja vihannessalaattiaLohi-kampasimpukkacarpaccioLohta carpaccioHäränrinta-appelsiinisalaatti
Marinoitu kalaKevytKananmunatonLaktoositonÄitienpäiväKeventäjätAlkuruoat
Kalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Marinoitu kala
  • 12.04.202413:26
    Nopeat ja helpot

    Fenkolisuolattua kuhaa

  • 13.04.202411:28
    Nopeat ja helpot

    Boquerones-muikut eli marinoidut muikut

  • 06.04.202314:38
    Kala

    Poke Bowl kirjolohesta

  • 15.12.201707:25
    Graavikala

    Graavisiikaceviche

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Limemarinoitua lohta ja rucolasalaattia