Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapata pavuilla ja lampaalla

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 500 g naudan tai lampaan patapaloja
  • 2 keltasipulia
  • ½ l tuoreita yrttejä (tai 2 dl kuivattuja)
  • 4 kuivattua limenlehteä
  • 4 kuivattua limeä
  • 1 prk punaisia kidneypapuja
  • 1 l vettä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl sarviapilaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl currya
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Jos käytät kuivattuja yrttejä, anna niiden liota vedessä yön yli. Jos käytät tuoreita yrttejä, hienonna ne.

2. Kuori ja viipaloi sipulit. Paloittele liha pienemmiksi kuutioiksi ja paista lihaa ja sipulia öljyssä kunnes ne ovat kauniin värisiä. Lisää yrtit, kuivatut limet, limenlehdet, suola ja mausteet ja sekoita.

3. Laita seos pataan, kaada päälle vesi, laita päälle kansi ja anna padan poreilla miedolla lämmöllä n. 1 tunti. Lisää pavut ja anna kaiken kuumeta. Purista mukaan sitruunamehu juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

LinssicurryFoul medames, papumuhennosVälimeren keittiön lammaspataaPapupataa ja basmatiriisiäPapu-linssicurrySitruunainen oliivi-lammaspata
LammaspataNaudanlihapataKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoat

Tämä on yksi persialaisen keittiön alkuperäisimmistä padoista. Tyypillinen talviruoka, joka alunperin valmistettiin pelkästään kuivatuista aineksista. ”Gorme” tarkoittaa säilöttyä lihaa. Pavut ovat jokapäiväinen ainesosa persialaisessa keittiössä. Kuivattuja limejä löydät kauppahallista tai erikoisliikkeestä. Pataan sopivat yrtit kuten persilja, timjami ja meirami. Tarjoile pata riisin kera.

Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lammaspata
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lammaspata

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Marokkolainen lammaspata ja sahramiriisiä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew lampaasta

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Irish Stew