Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihakeittoa on näppärä valmistaa suurempikin annos kerrallaan. Makuja-kokki Sami Garamin ohjeella valmistetun keiton hinnaksi kertyy vain 3,60 ᄂ annosta kohden.

  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Ainekset

  • 1 kg naudan keittolihaa (esim. lapaa)
  • 700 g perunoita
  • 150 g porkkanaa
  • 150 g selleriä
  • 150 g palsternakkaa
  • 150 g lanttua
  • 100 g sipulia
  • 4 laakerinlehteä
  • 8 mustapippuria
  • 5 maustepippuria
  • suolaa
  • nippu persiljaa

Valmistusohje

Nosta liha kokonaisena palana runsaaseen määrään kylmää vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori muodostuvaa vaahtoa pois ja lisää pippurit, laakerinlehdet, halkaistu sipuli ja persiljan varret liemeen. Anna kiehua hiljalleen pari tuntia.

Nosta liha pois kattilasta ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Kuori ja kuutioi juurekset ja lisää ne kiehuvaan liemeen. Lanttu ja porkkana kypsyvät hitaimmin, joten leikkaa ne pienimmiksi paloiksi ja lisää ne ensimmäisinä.

Puhdista kypsästä lihasta kalvot ja liiat rasvat, kuutioi liha ja lisää kuutiot keittoon. Kun juurekset ovat kypsiä, lisää keittoon vielä runsaasti leikattua persiljaa.

Lisää aiheesta:

Islantilainen lammaskeittoLammas-kaalikeittoPerinteistä hapankaalia ja sianpotkaaKeitetty häränrinta juuresten keraJauheliha-gulassikeittoLammasta savoijinkaalissa
LihakeittoLiharuokaKevytKananmunatonMakujaGluteenitonLaktoositonVideoreseptitPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto