Lihakeitto

Lihakeittoa on näppärä valmistaa suurempikin annos kerrallaan. Makuja-kokki Sami Garamin ohjeella valmistetun keiton hinnaksi kertyy vain 3,60 ᄂ annosta kohden.

Ainekset

  • 1 kg naudan keittolihaa (esim. lapaa)
  • 700 g perunoita
  • 150 g porkkanaa
  • 150 g selleriä
  • 150 g palsternakkaa
  • 150 g lanttua
  • 100 g sipulia
  • 4 laakerinlehteä
  • 8 mustapippuria
  • 5 maustepippuria
  • suolaa
  • nippu persiljaa

Valmistusohje

Nosta liha kokonaisena palana runsaaseen määrään kylmää vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori muodostuvaa vaahtoa pois ja lisää pippurit, laakerinlehdet, halkaistu sipuli ja persiljan varret liemeen. Anna kiehua hiljalleen pari tuntia.

Nosta liha pois kattilasta ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Kuori ja kuutioi juurekset ja lisää ne kiehuvaan liemeen. Lanttu ja porkkana kypsyvät hitaimmin, joten leikkaa ne pienimmiksi paloiksi ja lisää ne ensimmäisinä.

Puhdista kypsästä lihasta kalvot ja liiat rasvat, kuutioi liha ja lisää kuutiot keittoon. Kun juurekset ovat kypsiä, lisää keittoon vielä runsaasti leikattua persiljaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja