Lihakeitto
Lihakeittoa on näppärä valmistaa suurempikin annos kerrallaan. Makuja-kokki Sami Garamin ohjeella valmistetun keiton hinnaksi kertyy vain 3,60 ᄂ annosta kohden.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 1 kg naudan keittolihaa (esim. lapaa)
- 700 g perunoita
- 150 g porkkanaa
- 150 g selleriä
- 150 g palsternakkaa
- 150 g lanttua
- 100 g sipulia
- 4 laakerinlehteä
- 8 mustapippuria
- 5 maustepippuria
- suolaa
- nippu persiljaa
Valmistusohje
Nosta liha kokonaisena palana runsaaseen määrään kylmää vettä ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Kuori muodostuvaa vaahtoa pois ja lisää pippurit, laakerinlehdet, halkaistu sipuli ja persiljan varret liemeen. Anna kiehua hiljalleen pari tuntia.
Nosta liha pois kattilasta ja siivilöi liemi toiseen kattilaan. Kuori ja kuutioi juurekset ja lisää ne kiehuvaan liemeen. Lanttu ja porkkana kypsyvät hitaimmin, joten leikkaa ne pienimmiksi paloiksi ja lisää ne ensimmäisinä.
Puhdista kypsästä lihasta kalvot ja liiat rasvat, kuutioi liha ja lisää kuutiot keittoon. Kun juurekset ovat kypsiä, lisää keittoon vielä runsaasti leikattua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan