Lihakeitto auringonkukansiementen kera

Nigeriasta kotoisin olevassa alkuperäisreseptissä käytetään jauhettuja egusisiemeniä, mutta olemme vaihtaneet ne auringonkukansiemeniin. Tämä keitto on mausteinen ja lämmittää monella tapaa. Tehosekoitin on hyvä apu auringonkukansiementen jauhamiseen.

Neljälle

  • 400 g luutonta naudan etuselkää
  • 1 keltasipuli
  • 1-2 punaista chiliä
  • 3 tomaattia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 tl suolaa
  • ¾-1 l vettä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 250 g lehtipinaattia
  • 50 g kuorittuja katkarapuja

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chilit. Hienonna tomaatit.

2. Kuumenna ruokaöljy padassa keskilämmölle. Ruskista lihaa 2-3 minuuttia kullanruskeaksi. Lisää sipuli ja paista 1-2 minuuttia. Lisää chili, tomaatti, suola ja vesi. Laita kansi päälle ja keitä 30 minuuttia tai kunnes liha on läpikypsää.

3. Hienonna auringonkukansiemenet tehosekoittimessa. Hienonna pinaatti ja katkaravut. Lisää kaikki keittoon ja anna kiehua vielä 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.