Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihakeitto auringonkukansiementen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 400 g luutonta naudan etuselkää
  • 1 keltasipuli
  • 1-2 punaista chiliä
  • 3 tomaattia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 tl suolaa
  • ¾-1 l vettä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 250 g lehtipinaattia
  • 50 g kuorittuja katkarapuja

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chilit. Hienonna tomaatit.

2. Kuumenna ruokaöljy padassa keskilämmölle. Ruskista lihaa 2-3 minuuttia kullanruskeaksi. Lisää sipuli ja paista 1-2 minuuttia. Lisää chili, tomaatti, suola ja vesi. Laita kansi päälle ja keitä 30 minuuttia tai kunnes liha on läpikypsää.

3. Hienonna auringonkukansiemenet tehosekoittimessa. Hienonna pinaatti ja katkaravut. Lisää kaikki keittoon ja anna kiehua vielä 10 minuuttia.

Nigeriasta kotoisin olevassa alkuperäisreseptissä käytetään jauhettuja egusisiemeniä, mutta olemme vaihtaneet ne auringonkukansiemeniin. Tämä keitto on mausteinen ja lämmittää monella tapaa. Tehosekoitin on hyvä apu auringonkukansiementen jauhamiseen.

Lisää aiheesta:

Kalaa paprikan ja pinaatinlehtien keraTaskurapurisottoLinssicurryMunakoisocurry valkosipulin ja tomaatin keraIslantilainen lammaskeittoSyksyiset, sienitäytteiset paprikat
LihakeittoLiharuokaKevytKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Lihakeitto
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Pustan pojan gulassikeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Taikinakannella peitetty lihaliemi-kasvisruukku

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lihaliemen keitto-ohjeet

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Mintun makuinen lammaskeitto

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Liha-vihanneskeitto