Lihakeitto auringonkukansiementen kera

Nigeriasta kotoisin olevassa alkuperäisreseptissä käytetään jauhettuja egusisiemeniä, mutta olemme vaihtaneet ne auringonkukansiemeniin. Tämä keitto on mausteinen ja lämmittää monella tapaa. Tehosekoitin on hyvä apu auringonkukansiementen jauhamiseen.

Neljälle

  • 400 g luutonta naudan etuselkää
  • 1 keltasipuli
  • 1-2 punaista chiliä
  • 3 tomaattia
  • 2 rkl ruokaöljyä
  • 2 tl suolaa
  • ¾-1 l vettä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 250 g lehtipinaattia
  • 50 g kuorittuja katkarapuja

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 1 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja hienonna chilit. Hienonna tomaatit.

2. Kuumenna ruokaöljy padassa keskilämmölle. Ruskista lihaa 2-3 minuuttia kullanruskeaksi. Lisää sipuli ja paista 1-2 minuuttia. Lisää chili, tomaatti, suola ja vesi. Laita kansi päälle ja keitä 30 minuuttia tai kunnes liha on läpikypsää.

3. Hienonna auringonkukansiemenet tehosekoittimessa. Hienonna pinaatti ja katkaravut. Lisää kaikki keittoon ja anna kiehua vielä 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!