Länsirannikonsalaatti
Alkuperäisessä ohjeessa salaattiin käytetään keitettyä hummeria. Länsirannikonsalaatin perusraaka-aineita ovat aina simpukat, katkaravut, herneet ja herkkusienet. Halutessasi voit koristella salaatin parsalla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 225 g parsaa
- 200 g pakasteherneitä
- 2-3 tomaattia
- jäävuori- tai lehtisalaattia
- 200 g herkkusieniä
- 200 g simpukoita
- 150 g kuorittuja katkarapuja
Kastike
- ½ dl ruokaöljyä
- 1 tl viinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Harjaa ja puhdista herkkusienet. Kuori katkaravut. Kaada pois simpukoiden ja parsan liemi. Sulata pakasteherneet. Poista simpukoista parta ja sitkeä sulkijalihas.
2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Huuhtele salaatti. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
3. Sekoita keskenään öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka