Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Länsirannikonsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 annosta

  • 225 g parsaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 2-3 tomaattia
  • jäävuori- tai lehtisalaattia
  • 200 g herkkusieniä
  • 200 g simpukoita
  • 150 g kuorittuja katkarapuja

Kastike

  • ½ dl ruokaöljyä
  • 1 tl viinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Harjaa ja puhdista herkkusienet. Kuori katkaravut. Kaada pois simpukoiden ja parsan liemi. Sulata pakasteherneet. Poista simpukoista parta ja sitkeä sulkijalihas.

2. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Huuhtele salaatti. Sekoita kaikki ainekset kulhossa.

3. Sekoita keskenään öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Lisää kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Alkuperäisessä ohjeessa salaattiin käytetään keitettyä hummeria. Länsirannikonsalaatin perusraaka-aineita ovat aina simpukat, katkaravut, herneet ja herkkusienet. Halutessasi voit koristella salaatin parsalla.

Lisää aiheesta:

Marinoidut simpukatLänsirannikon salaattiLämmin lohisalaattiJoppen katkarapusalaattiKatkarapu-inkiväärisalaattiKesäinen lohisalaatti
ÄyriäissalaattiSalaatitKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäissalaatti
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Länsirannikon salaatti

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kanasalaatti

    Kolme hyvää salaattia

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ravunpyrstösalaatti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Rapusalaatti