Länsirannikonsalaatti ja kolme kastiketta

Upea salaatti, jota on helppo tehdä isollekin joukolle, ja jokainen voi valita lautaselleen sitä, mitä haluaa.

Neljälle

  • 800 g katkarapuja kuorineen
  • 1 iso purkki simpukoita vedessä
  • 125 g parsaa
  • 250 g herkkusieniä viipaleina
  • 4 tomaattia suikaleina
  • tilliä

Vinegretti

  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,25 dl viinietikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • vaaleaa dijonsinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Currymajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • currya
  • suolaa

Tomaattimajoneesi

  • 1 dl majoneesia
  • 0,5 dl kermaviiliä
  • 0,5 dl chilikastiketta
  • tippa tabascoa

Valmistusohje

1. Kuori katkaravut. Ryhmittele kaikki ainekset omiksi ryhmikseen isolle vadille.

2. Sekoita vinegretin, currymajoneesin ja tomaattimajoneesin ainekset ja laita jokainen kastike omaan kulhoonsa salaattivadin vierelle. Tarjoa lisänä patonkia tai paahtoleipää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!