Länsirannikonsalaatti ja kolme kastiketta
Upea salaatti, jota on helppo tehdä isollekin joukolle, ja jokainen voi valita lautaselleen sitä, mitä haluaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 800 g katkarapuja kuorineen
- 1 iso purkki simpukoita vedessä
- 125 g parsaa
- 250 g herkkusieniä viipaleina
- 4 tomaattia suikaleina
- tilliä
Vinegretti
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 0,25 dl viinietikkaa
- 0,5 dl vettä
- vaaleaa dijonsinappia
- suolaa ja mustapippuria
Currymajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- currya
- suolaa
Tomaattimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 0,5 dl kermaviiliä
- 0,5 dl chilikastiketta
- tippa tabascoa
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut. Ryhmittele kaikki ainekset omiksi ryhmikseen isolle vadille.
2. Sekoita vinegretin, currymajoneesin ja tomaattimajoneesin ainekset ja laita jokainen kastike omaan kulhoonsa salaattivadin vierelle. Tarjoa lisänä patonkia tai paahtoleipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan