Länsirannikonsalaatti ja kolme kastiketta
Upea salaatti, jota on helppo tehdä isollekin joukolle, ja jokainen voi valita lautaselleen sitä, mitä haluaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 800 g katkarapuja kuorineen
- 1 iso purkki simpukoita vedessä
- 125 g parsaa
- 250 g herkkusieniä viipaleina
- 4 tomaattia suikaleina
- tilliä
Vinegretti
- 1,5 dl oliiviöljyä
- 0,25 dl viinietikkaa
- 0,5 dl vettä
- vaaleaa dijonsinappia
- suolaa ja mustapippuria
Currymajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- currya
- suolaa
Tomaattimajoneesi
- 1 dl majoneesia
- 0,5 dl kermaviiliä
- 0,5 dl chilikastiketta
- tippa tabascoa
Valmistusohje
1. Kuori katkaravut. Ryhmittele kaikki ainekset omiksi ryhmikseen isolle vadille.
2. Sekoita vinegretin, currymajoneesin ja tomaattimajoneesin ainekset ja laita jokainen kastike omaan kulhoonsa salaattivadin vierelle. Tarjoa lisänä patonkia tai paahtoleipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Meksikolainen papukeitto
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella