Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanpaistia perunagratiinin ja voikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaanpaisti maustetaan perinteiseen tapaan: valkosipulilla ja timjamilla. Lammas ja perunagratiini valmistuvat uunissa samaan aikaan.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 2 kg lampaanpaistia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1/4 tl kuivattua timjamia
  • 1 valkosipulinkynsi

Perunagratiini

  • 1 kg perunoita
  • 2 dl kermaa
  • 2 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria

Kastike

  • 1 nippu tuoretta
  • timjamia
  • 8 rkl voita
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 dl kasvislientä

Valmistusohje

1. Lampaanpaisti: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise valkosipulinkynsi. Hiero lampaanpaistiin valkosipulia, timjamia, suolaa ja pippuria. Pane lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja kypsennä noin 1 tunti, kunnes sisälämpötila on 70 astetta. Tällöin lihan on keskeltä punertavaa. Ota paisti uunista ja kääri se alumiinifolioon.

2. Perunagratiini: Kuori ja viipaloi perunat. Voitele uuninkestävä vuoka ja pane perunaviipaleet kerroksittain vuokaan. Mausta kerrosten välit suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja maito ja paista gratiinia 175 asteessa noin 50 minuuttia.

3. Kastike: Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Irrota persiljasta ja timjamista varret ja hienonna lehdet. Sekoita voi ja hienonnetut yrtit käsin tai tehosekoittimessa. Jos seos on paksua, lisää hieman kasvislientä. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kiehauta kasvisliemi ja lisää se maustevoihin.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaisti provencaleLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaPorsaanuunipaisti ja valkosipulipavutLampaanpaisti padassaPorsaanpaistia ja punakaaliaMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella
LampaanpaistiLisäkeruoatKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti