Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porsaanuunipaisti ja valkosipulipavut

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 1,4 kg porsaanpaistia
  • suolaa ja valkopippuria

Punaviinikastike

  • 3 dl punaviiniä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 tl voita

Valkosipulipavut

  • 450 g vihreitä papuja
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Taputtele paistiin ympäriinsä suolaa ja pippuria. Nosta paisti ritilälle uunipannun päälle ja nosta uniin. Paista possua uunissa noin 2 tuntia, tai kunnes paistin sisälämpötila on 70 astetta. Kääri silloin paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä ja tasaantua ainakin 15 minuuttia ennen viipalointia.

2. Keitä viiniä kokoon, niin että puolet on jäljellä. Liuota liemikuutio kiehuvaan viiniin. Kiillota voinokareella juuri ennen tarjoilua.

3. Keitä vesi kevyesti suolattuna ja keitä siinä papuja 5 minuuttia. Huuhtele ne kylmällä vedellä kiehumisen pysäyttämiseksi ja valuta ne. Kuori sipuli ja silppua se. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ohuelti. Kuullota sipuleita voissa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää kerma ja hauduta 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kerma papujen päälle ja tarjoile ohuiksi viipaleiksi leikatun possupaistin sekä punaviinikastikkeen kera.

Perinteinen uunissa paistettu porsaanpaisti saa tällä kertaa seurakseen herkullisia valkosipulipapuja. Jos sattumoisin paistista jää jotain tähteeksi, se on erinomaista leivänpäällystettä.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaisti provencaleLampaanpaistia valkoisten papujen kanssaLampaanpaisti padassaNaudanpaisti kermakastikkeessaValkosipulisilavoitu lampaanfileeVasikanpaisti tillikastikkeessa
PorsaanpaistiKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanpaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaistilla täytetyt vohvelisydämet

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Juuressosetta, sianpotkaa ja perunalastuja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaanpaisti kermakastikkeen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Riimisuolattua sianpotkaa vihanneksilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paistettua porsaanseläkettä perunakruunulla