Porsaanuunipaisti ja valkosipulipavut

Perinteinen uunissa paistettu porsaanpaisti saa tällä kertaa seurakseen herkullisia valkosipulipapuja. Jos sattumoisin paistista jää jotain tähteeksi, se on erinomaista leivänpäällystettä.

Neljälle

  • 1,4 kg porsaanpaistia
  • suolaa ja valkopippuria

Punaviinikastike

  • 3 dl punaviiniä
  • 1 kanaliemikuutio
  • 2 tl voita

Valkosipulipavut

  • 450 g vihreitä papuja
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 3 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Taputtele paistiin ympäriinsä suolaa ja pippuria. Nosta paisti ritilälle uunipannun päälle ja nosta uniin. Paista possua uunissa noin 2 tuntia, tai kunnes paistin sisälämpötila on 70 astetta. Kääri silloin paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä ja tasaantua ainakin 15 minuuttia ennen viipalointia.

2. Keitä viiniä kokoon, niin että puolet on jäljellä. Liuota liemikuutio kiehuvaan viiniin. Kiillota voinokareella juuri ennen tarjoilua.

3. Keitä vesi kevyesti suolattuna ja keitä siinä papuja 5 minuuttia. Huuhtele ne kylmällä vedellä kiehumisen pysäyttämiseksi ja valuta ne. Kuori sipuli ja silppua se. Kuori valkosipulinkynnet ja viipaloi ohuelti. Kuullota sipuleita voissa sekoitellen 2 minuuttia. Lisää kerma ja hauduta 3-4 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Siivilöi kerma papujen päälle ja tarjoile ohuiksi viipaleiksi leikatun possupaistin sekä punaviinikastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!