Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanpaisti padassa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 800 g lampaanpaistia ilman luita
  • 1 sitruuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rosmariinia tai 1 oksa tuoretta
  • 3 dl lihalientä
  • 1 pala lanttua
  • 1 pala juuriselleriä
  • 2 porkkanaa

Valmistusohje

1. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta puolet keltaisesta kuoresta ja purista hedelmästä mehu. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuori lanttu, selleri ja porkkanat ja leikkaa ne isohkoiksi kuutioiksi.

2. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa. Ruskista paistia kuumalla pannulla ympäriinsä, muutama minuutti puoleltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä. Pane valkosipulisilppu mukaan paistumaan viimeisiksi 20 sekunniksi. Siirrä liha ja valkosipuli kannelliseen pataan. Lisää sitruunankuori ja -mehu, rosmariini, lihaliemi ja juureskuutiot. Kuumenna kiehuvaksi kannen alla ja anna sitten kiehua hyvin hiljaa n. 30 minuuttia. Käännä liha ensimmäisten 10 minuutin kuluttua. Kun liha on valmista, sen sisälämpötila on 70-72 astetta (rosa) tai 77 (täysin kypsä).

3. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna sen vetäytyä ennen viipalointia. Soseuta paistoliemi sekä valkosipulit ja juurekset tehosekoittimessa tai esim. sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

Lampaanpaistia valkoisten papujen kanssaRanskalainen vasikanpaistiPorsaanuunipaisti ja valkosipulipavutValkosipulisilavoitu lampaanfileeMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeellaPorter-paisti porosta
LampaanpaistiKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Pienehköt paistit voi mainiosti ja kätevästi valmistaa padassa. Silloin saa kastikkeenkin kaupanpäälle. Lohkoperunat ja rapea vihersalaatti sopivat oheen paremmin kuin hyvin.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti