Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaanpaistia valkoisten papujen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kymmenelle

  • 3 kg lampaanpaistia luiden kera
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 3/4 dl japanilaista soijaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl kuivattua rosmariinia (2 rkl tuoretta)
  • 2 valkosipulinkynttä

Valkoiset pavut

  • 1 purkki keitettyjä valkoisia papuja
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuivaa paisti tarkoin ja laita se paistoritilälle uunipannun päälle. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään viinietikka, soija, mustapippurirouhe ja rosmariini. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Voitele liha seoksella ja laita se uuniin. Kaada vähän vettä uunipannulle.

2. Paista 30 minuuttia, tai kunnes sisälämpötila on 65 (rosa) tai 72 astetta (läpikypsä). Jatka paistin voitelua mausteseoksella vähän väliä, kunnes seos on loppu ja lisää vettä uunipannuun, jos on tarvis. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen viipalointia. Ota talteen uunipannulta ja foliosta kertynyt paistoliemi. Mittaa liemi ja lisää vettä, niin että nestettä on kaikkiaan 5 dl. Kiehauta ennen tarjoilua.

Reilu lampaanpaisti on huippuvalinta kutsujen ruoaksi. Papulisäkkeeksi sopivat purkkipapujen sijaan myös kuivatut valkoiset pavut, 1 desistä kuivattuja tulee 3 desiä keitettyjä. Pavut täytyy panna 10 tunniksi likoon, jonka jälkeen niitä keitetään 45 minuuttia.

3. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet, leikkaa malto kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja kuori valkosipulinkynsi. Riivi lehdet timjaminoksasta. Kuullota sipulisilppua oliiviöljyssä kasarissa, lisää tomaattihake ja laakerinlehti, purista joukkoon valkosipuli. Anna poreilla jonkin aikaa miedolla lämmöllä. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla ja kaada joukkoon valutetut keitetyt pavut, sekoittele varoen.

Lisää aiheesta:

Lammaspaistia rosmariinin keraRanskalainen vasikanpaistiLampaanpaisti padassaLammaspaisti ratatouillen keraAppelsiininen liha-makkara-papu-sipulipataJuustocurry herneiden kera
LampaanpaistiKananmunatonLaktoositonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti
  • 06.04.202014:25
    Pääsiäinen

    Karitsan niska, karitsan ulkofilee, karitsan sisäpaisti – näin valmistat pääsiäislampaan Pekka Terävän ohjeella

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Italialainen lampaanpaisti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Riimisuolattu lampaanpaisti ja juureskeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaanpaisti provencale

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolassa paistettu lampaanpaisti