Lämmin kanasalaatti

Tässä ruoassa yhdistyvät vastapaistettu, lämmin broileri ja pekoni sekä raikas ja rapea salaatti. Kokonaisuuden viimeistelee kirpeä sinappikastike. Tarjoa lisänä leipää.

4 annosta

  • 4 broilerinfileetä
  • salaatinlehtiä
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
  • 1 rkl voita
  • 4 pekonisivua

Kastike

  • 1 ½ rkl punaviinietikkaa
  • 1 ½ rkl vettä
  • 1 ½ rkl suolaa
  • valkopippuria
  • 3 rkl oliiviöljyä tai ruokaöljyä
  • 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia

Valmistusohje

1. Huuhtele salaatinlehdet ja ravistele ne kuiviksi. Revi lehdet tarvittaessa pienemmiksi ja pane kulhoon.

2. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon sinappi, vesi ja öljy. Valuta puolet kastikkeesta salaatinlehtien päälle ja sekoita varovasti.

3. Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla. Paista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes fileet ovat kullanruskeita ja kypsiä. Varo paistamasta liikaa. Nosta fileet pannulta. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi.

4. Asettele salaatinlehdet kauniisti isoille lautasille. Viipaloi broilerinfileet ja nosta viipaleet salaatin päälle. Ripottele päälle pekonit ja loput kastikkeesta. Tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.