Lämmin kanasalaatti
Tässä ruoassa yhdistyvät vastapaistettu, lämmin broileri ja pekoni sekä raikas ja rapea salaatti. Kokonaisuuden viimeistelee kirpeä sinappikastike. Tarjoa lisänä leipää.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- salaatinlehtiä
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
- 1 rkl voita
- 4 pekonisivua
Kastike
- 1 ½ rkl punaviinietikkaa
- 1 ½ rkl vettä
- 1 ½ rkl suolaa
- valkopippuria
- 3 rkl oliiviöljyä tai ruokaöljyä
- 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatinlehdet ja ravistele ne kuiviksi. Revi lehdet tarvittaessa pienemmiksi ja pane kulhoon.
2. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon sinappi, vesi ja öljy. Valuta puolet kastikkeesta salaatinlehtien päälle ja sekoita varovasti.
3. Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla. Paista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes fileet ovat kullanruskeita ja kypsiä. Varo paistamasta liikaa. Nosta fileet pannulta. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi.
4. Asettele salaatinlehdet kauniisti isoille lautasille. Viipaloi broilerinfileet ja nosta viipaleet salaatin päälle. Ripottele päälle pekonit ja loput kastikkeesta. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Anun mokkakakku
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista