Lämmin kanasalaatti
Tässä ruoassa yhdistyvät vastapaistettu, lämmin broileri ja pekoni sekä raikas ja rapea salaatti. Kokonaisuuden viimeistelee kirpeä sinappikastike. Tarjoa lisänä leipää.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 broilerinfileetä
- salaatinlehtiä
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
- 1 rkl voita
- 4 pekonisivua
Kastike
- 1 ½ rkl punaviinietikkaa
- 1 ½ rkl vettä
- 1 ½ rkl suolaa
- valkopippuria
- 3 rkl oliiviöljyä tai ruokaöljyä
- 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
Valmistusohje
1. Huuhtele salaatinlehdet ja ravistele ne kuiviksi. Revi lehdet tarvittaessa pienemmiksi ja pane kulhoon.
2. Kastike: Sekoita suola, pippuri ja viinietikka. Vatkaa joukkoon sinappi, vesi ja öljy. Valuta puolet kastikkeesta salaatinlehtien päälle ja sekoita varovasti.
3. Mausta broilerinfileet suolalla ja pippurilla. Paista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes fileet ovat kullanruskeita ja kypsiä. Varo paistamasta liikaa. Nosta fileet pannulta. Suikaloi pekoni ja paista rapeaksi.
4. Asettele salaatinlehdet kauniisti isoille lautasille. Viipaloi broilerinfileet ja nosta viipaleet salaatin päälle. Ripottele päälle pekonit ja loput kastikkeesta. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan